-L’obra, que ha tingut un cost de 62.000€, ha sigut sufragada entre la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Betxí dins del Pla d’Obres i Serveis

-A l’acte acudeix Vicent Sales, vicepresident de la Diputació de Castelló, Alfred Remolar, alcalde de Betxí i els membres de la corporació municipal

Betxí va viure ahir una gran jornada festiva amb la inauguració de la remodelada Plaça Santa Cecília i la inclusió de diversos actes de caire eminentment musicals en honor a la patrona de la música.  La jornada es va iniciar a les 12 del migdia, quan Alfred Remolar, alcalde de Betxí i Vicent Sales, vicepresident de la Diputació, van descobrir la placa commemorativa de l’acte.

A continuació es van dur a terme els parlaments, on Remolar va destacar que “amb la nova Plaça Betxí recupera no només un nou espai per a les persones, sinó també uns records històrics molt importants per a les nostres arrels”.  En relació amb això, l’alcalde va indicar que “la recuperació de l’arquet, de les passeres i de l’abeurador fa que tots els betxinencs ens sentim més units com a poble i que coneguem millor el nostre passat no tan llunyà”.

Posteriorment, la Unió Musical de Betxí va interpretar diverses peces musicals en honor a la seua patrona, Santa Cecília, i es va donar pas al començament de la fira i a les activitats infantils.

Les obres, que han tingut un cost de 62.000€, s’han allargat durant vora quatre mesos i han consistit en la peatonalització de la zona i la inclusió de representacions històriques de diversos indrets del municipi.  En este sentit, cal destacar la construcció de les noves Passeres i la inclusió d’una escultura que representa el ressorgiment de l’antic Arquet que hi havia a l’actual avinguda Sant Josep Obrer.

A l’acte, a més del vicepresident de la Diputació i de l’alcalde de la localitat, van assistir els membres de la corporació municipal, el diputat provincial per Compromís Xavier Trenco i nombrosos veïns que van poder rememorar anècdotes i vivències dels llocs recuperats.  Així mateix, els més menuts també van poder gaudir de les diverses activitats dedicades a ells relacionades amb el món de la música.

 

—————————————————–

 

BETXÍ INAUGURA LA NUEVA PLAZA DE SANTA CECILIA Y DEDICA LA JORNADA A LA MÚSICA

-La obra, que ha tenido un coste de 62.000€, ha sido sufragada entre la Diputación de Castellón y el Ayuntamiento de Betxí dentro del Plan de Obras y Servicios

-Al acto acudieron Vicent Sales, vicepresidente de la Diputación de Castellón, Alfred Remolar, alcalde de Betxí y los miembros de la corporación municipal

Betxí vivió ayer una gran jornada festiva con la inauguración de la remodelada Plaza Santa Cecilia y la inclusión de diversos actos de carácter eminentemente musicales en honor a la patrona de la música. La jornada se inició a las 12 del mediodía, cuando Alfred Remolar, alcalde de Betxí y Vicent Sales, vicepresidente de la Diputación, descubrieron la placa conmemorativa del acto.

A continuación se llevaron a cabo los parlamentos, donde Remolar destacó que “con la nueva Plaza Betxí recupera no sólo un nuevo espacio para las personas, sino también unos recuerdos históricos muy importantes de nuestras raíces”. En relación con ello, el alcalde indicó que “la recuperación del arquet, de les passeres y del abeurador hace que todos los betxinenses nos sintamos más unidos como pueblo y que conozcamos mejor nuestro pasado no tan lejano”.

Posteriormente, la Unión Musical de Betxí interpretó varias piezas musicales en honor a su patrona, Santa Cecilia, y se dio paso al comienzo de la feria y a las actividades infantiles.

Las obras, que han tenido un coste de 62.000 €, se han alargado durante casi cuatro meses y han consistido en la peatonalización de la zona y la inclusión de representaciones históricas de diversos lugares del municipio. En este sentido, cabe destacar la construcción de las nuevas Passeres y la inclusión de una escultura que representa el resurgimiento desde tierra del antiguo Arquet que había en la actual avenida San José Obrero.

Al acto, además del vicepresidente de la Diputación y del alcalde de la localidad, asistieron los miembros de la corporación municipal, el diputado provincial por Compromís Xavier Trenco y numerosos vecinos que pudieron rememorar anécdotas y vivencias de los lugares recuperados. Asimismo, los más pequeños también pudieron disfrutar de las diversas actividades dedicadas a ellos relacionadas con el mundo de la música.