Betlem Albero: «Vam demanar als socialistes que avançaren o retardaren el ple, com s’ha fet en altres ocasions i per diversos motius, però s’hi negaren i votaren amb PP i Ciutadans».

El 8 de març es commemora el Dia de la Dona Treballadora. Enguany, a aquesta convocatòria, s’ha afegit una vaga per reivindicar la igualtat salarial entre dones i hòmens, a més de denunciar la violència masclista, les dificultats per compaginar la vida laboral i familiar, etc..

La convocatòria de vaga a temps parcial ha tingut el suport dels sindicats i la resta de forces progressistes, com el PSOE.

Des del grup municipal de Compromís per les Alqueries es va proposar, a la resta de partits, avançar o retardar el ple perquè coincidia amb el 8 de març. Segons Betlem Albero, d’esta manera «preteníem que quedara constància que l’Ajuntament es posiciona i dona suport institucional a la vaga feminista».

PP i Ciutadans es van negar a donar suport a la vaga. Segons la portaveu de Compromís, «la sorpresa va ser que el PSOE, una vegada més, votava amb la dreta i s’allunyava de la posició que ha defensat al País Valencià i a escala estatal».

Albero ha indicat que «es tractava d’una qüestió de voluntat política, perquè és l’equip de govern, a través d’alcaldia, qui pot canviar la data dels plens, com s’ha fet en altres ocasions i per altres motius».

Des de Compromís han lamentat que els socialistes continuen «amb el seu viatge imparable a la dreta, rebutjant tot allò que proposa Compromís i així acontentar Ciutadans, el seu soci de govern».

Betlem Albero ha afirmat que la coalició seguirà defenent a les Alqueries els principis que identifiquen Compromís: el valencianisme, els valors progressistes, l’ecologisme «i ara, més que mai, el feminisme». L’edil, finalment, ha explicat que no assistirà al ple perquè secunda la vaga.

———————–

Compromís per les Alqueries lamenta que el PSOE convoque el pleno el Día de la Mujer

Betlen Albero: «Pedimos a los socialistas que avanzaron o retrasaron el pleno, como se ha hecho en otras ocasiones y por diversos motivos, pero votaron con PP y Ciudadanos».

El 8 de marzo se conmemora el Día de la Mujer Trabajadora. Este año, a la convocatoria, se ha añadido una huelga para reivindicar la igualdad salarial entre mujeres y hombres, además de denunciar la violencia machista, las dificultades para compaginar la vida laboral y familiar, etc ..

La convocatoria de huelga a tiempo parcial ha tenido el apoyo de los sindicatos y demás fuerzas progresistas, como el PSOE.

Desde el grupo municipal de Compromís per les Alqueries se propuso, al resto de partidos, adelantar o retrasar el pleno porque coincidía con el 8 de marzo. Según Betlem Albero, de este modo «pretendíamos que quedara constancia de que el Ayuntamiento se posiciona y da apoyo institucional a la huelga feminista».

PP y Ciudadanos se negaron a apoyar la huelga. Según la portavoz de Compromís, “la sorpresa fue que el PSOE, una vez más, votaba con la derecha y se alejaba de la posición que ha defendido en el País Valenciano y a nivel estatal».

Albero ha indicado que «se trataba de una cuestión de voluntad política, porque es el equipo de gobierno, a través de alcaldía, quien puede cambiar la fecha de los plenos, como se ha hecho en otras ocasiones y por otros motivos» .

Desde Compromís han lamentado que los socialistas siguen “con su viaje imparable a la derecha, rechazando todo lo que propone la coalición y así contentar Ciudadanos, su socio de gobierno».

Betlem Albero ha afirmado que Compromís per les Alqueries seguirá defendiendo los principios que identifican la coalición: el valencianismo, los valores progresistas, el ecologismo «y ahora, más que nunca, el feminismo». La edil, finalmente, ha explicado que no asistirá al pleno porque secunda la huelga.