1 - Víctor Garcia i Tomàs - AREA D'ORDENACIÓ DEL TERRITORI I OCUPACIÓLa reducció de l’IBI en un 6% fruit de la proposta de BLOC-Compromís s’aplicarà a partir de 2014

La iniciativa de BLOC-Compromís argumentava que davant de l’augment de previsió d’ingressos –que passa de 3,4 milions en 2011 a 4,07 en 2013-, el consistori ha de frenar l’augment impositiu

 El portaveu de BLOC-Compromís a l’Alcora, Víctor Garcia, ha mostrat hui la seua satisfacció després d’aconseguir que les comissions del consistori hagen ratificat la modificació de les ordenances per a poder aplicar a partir de 2014 la rebaixa de l’IBI proposta i aconseguida per BLOC-Compromís en l’últim ple. “Esta mesura permetrà fer realitat una reducció del 6% de l’IBI per als veïns de la localitat. És un èxit de tota la ciutadania que ha traslladat i fet realitat la proposta de BLOC-Compromís”, diu el portaveu de la coalició, Víctor García.

Des de BLOC Compromís es va presentar per urgència la proposta de rebaixar el tipus impositiu de l’IBI urbà d’un 0,65 euros al 0,611 en l’últim ple. La iniciativa estava basada en un rigorós estudi sobre la recaptació local que evidencia l’augment de la càrrega impositiva que han patit els veïns i veïnes de l’Alcora en els últims anys. De fet, segons l’informe de BLOC-Compromís, el tipus impositiu de l’IBI de l’Ajuntament ha passat del 0,65% en 2010 al 0,65 més el 0,039. Açò suposa, segons l’informe, que col·lectius més vulnerables com les persones que viuen en VPO han passat de pagar un rebut tipus d’IBI de 259,01 euros en 2010 a 300,88 euros en 2013. “Des de BLOC-Compromís som conscients de les dificultats que patixen nombroses famílies per això, el mes passat, vam presentar la iniciativa en el ple i, després d’aconseguir que s’aprovara, ara l’hem traslladat a les comissions Informatives perquè s’apliquen totes les modificacions necessàries i que la rebaixa siga una realitat l’any que ve”.

EFECTES DE LA PROPOSTA

Segons explica García, l’aplicació de la mesura aconseguida per BLOC-Compromís per al 2014 anul·larà anteriors pujades impositives “Reduint tipus impositiu tal com hem aconseguit des de BLOC-Compromís, es passa de pagar el 0,65+0,039 a abonar només el 0,61+0,039, el rebut base de l’IBI disminuirà considerablement”, explica Garcia. D’esta manera, “la càrrega fiscal per als alcorins i les alcorines tornarà a equiparar-se a la de 2008 i a penes repercutirà en 200.000 euros en les arques municipals”, explica Garcia.