Compromís ha mostrat la seua satisfacció per l’anunci de l’inici de les obres de construcció del col·lector de les aigües residuals de Borriol. «És una bona notícia, que no pot fer-nos oblidar l’origen d’esta obra. I és que és conseqüència de voler tapar la corrupció que hi va haver al voltant de la construcció de la depuradora», ha explicat el portaveu de Compromís a la institució provincial, Xavier Trenco, qui ha recordat que l’ex-vicepresident de la Diputació, Francisco Martínez, va estar condemnat a 8 mesos de presó i dos anys d’inhabilitació per a exercir càrrec públic, per un delicte de negociacions prohibides a funcionari.

Per la seua banda, l’alcalde de Borriol, Silverio Tena, ha manifestat la seua satisfacció per l’adjudicació de les obres «El poble de Borriol ha estat pagant sancions a causa de la mala qualitat de les aigües que s’han estat vessant al riu, com a conseqüència de no tindre unes infraestructures com cal, però el cànon a l’EPSAR s’ha pagat religiosament, al menys quan ha estat governant Compromís». L’alcalde de Borriol ha recordat també que el PP va deixar de pagar el canon durant uns anys i ha estat el govern de Compromís per Borriol el que ha hagut de renegociar amb l’EPSAR el pagament del deute. «Hem hagut de renegociar uns 300.000 €. Això de qui és responsabilitat?», ha manifestat Tena. També ha demanat que no hi hagen mes demores. «És una obra necessària i que ha portat, entre uns i altres, uns retards injustificables que han anat en detriment del nostre poble i la comarca de la plana».

Sobre l’inici de les obres també s’ha manifestat el portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia, qui ha recordat la forta inversió que suposarà també a Castelló. «La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, a través de l’EPSAR, s’ha compromès a realitzar millores en la depuradora de Castelló, per un valor de 2,4 milions». Garcia també ha recordat que no s’han fet obres de manteniment rellevants des de fa 16 anys. «És una clara demostració de que els governs del PP han estat més ocupats en corrupteles, que no del medi ambient, posant en perill la salut dels habitants de Borriol i Castelló».

—————————–

COMPROMÍS SE FELICITA POR EL INICIO DE LAS OBRAS DE CANALIZACIÓN ENTRE LAS DEPURADORAS DE BORRIOL Y CASTELLÓ

Silverio Tena: «Los vecinos de Borriol necesitábamos urgentemente, darle solución a las aguas negras que producimos»

Compromís ha mostrado su satisfacción por el anuncio del inicio de las obras de construcción del colector de las aguas residuales de Borriol. «Es una buena noticia, que no puede hacernos olvidar el origen de esta obra. Y es que es consecuencia de querer tapar la corrupción que hubo alrededor de la construcción de la depuradora», ha explicado el portavoz de Compromís en la institución provincial, Xavier Trenco, quien ha recordado que el ex-vicepresidente de la Diputación, Francisco Martínez, fue condenado a 8 meses de prisión y dos años de inhabilitación para ejercer cargo público, por un delito de negociaciones prohibidas a funcionario.

Por su parte, el alcalde de Borriol, Silverio Tena, ha manifestado su satisfacción por la adjudicación de las obras «El pueblo de Borriol ha estado pagando sanciones debido a la mala calidad de las aguas que se han ido vertiendo al río, como consecuencia de no tener unas infraestructuras como es debido, pero el canon a la EPSAR se ha pagado religiosamente, al menos cuando ha estado gobernando Compromís». El alcalde de Borriol ha recordado también que el PP dejó de pagar el canon durante unos años y ha sido el gobierno de Compromís per Borriol el que ha tenido que renegociar con la EPSAR el pago de la deuda. «Hemos tenido que renegociar unos 300.000 €. ¿Esto de quién es responsabilidad?», ha manifestado Tena. También ha pedido que no hayan mas demoras. «Es una obra necesaria y que ha traído, entre unos y otros, unos retrasos injustificables que han ido en detrimento de nuestro pueblo y la comarca de la Plana».

Sobre el inicio de las obras también se ha manifestado el portavoz de Compromís en el Ayuntamiento de Castelló, Ignasi Garcia, quien ha recordado la fuerte inversión que supondrá también en Castelló. «La Consellería de Agricultura, Medio ambiente, Cambio Climático y Desarrollo Rural, a través de la EPSAR, se ha comprometido a realizar mejoras en la depuradora de Castelló, por un valor de 2,4 millones». Garcia también ha recordado que no se han hecho obras de mantenimiento relevantes desde hace 16 años. «Es una clara demostración de que los gobiernos del PP han estado más ocupados en corruptelas, que no del medio ambiente, poniendo en peligro la salud de los habitantes de Borriol y Castelló».