Guardiola ha destacat la retallada en educació, sanitat i servicis socials, “pilars de l’actual societat”

Castelló, 24 de desembre

Amb l’arribada dels últims dies de l’any, el portaveu provincial de Compromís en la Diputació de Castelló, David Guardiola, ha lamentat que “els últims mesos de 2023 han sigut mesos de passos arrere. Des que la dreta i la ultra dreta han assumit el govern de la Generalitat hem fet passos arrere en educació, sanitat, servieis socials, pilars de la societat, que ara es veuen amenaçats”.

Guardiola ha apuntat que “s’han fet passos arrere en Educació, desprogramant i desplanificant projectes definits de centres educatius, com els de Betxí, Borriol o Benicarló. Hem fet passos arrere en ajudes en material escolar, menjador, beques”. Però no sols això, sinó que a dos sectors importants de la societat també ha passat; “en Servieis Socials, també s’han desprogramat i llevat la planificació d’actuacions, centres de dia en xicotets municipis o centres de majors en altres municipis més grans, deixant en res les ajudes al tercer sector”. I al més, en Sanitat, “s’han fet passos arrere amb un projecte d’unificar zones sanitàries que deixa de costat els municipis més xicotets i les zones rurals, on s’ha generat un caos a l’Hospital Provincial. No s’ha solucionat el problema de personal de l’Hospital de Vinaròs, i arriba un nou hospital General al pressupost del 2024 sense fons econòmics”, o en Agricultura, “fent la pitjor inversió de la història en el sector agrícola, deixen de costat els sectors productius”.

“Fins i tot en l’ús de la llengua, amb censura, amb politització i polemització de l’ús de la llengua. Debats que ja havien sigut enterrats, ara tornen amb l’objectiu de crear crispació, i que els governs de dretes i ultra dreta retallen en el que els és igual, i mentre, ataquen a la llengua, a llibres, i a la cultura”, ha assegurat el portaveu valencianista.

Així i tot, Guardiola té clar que “en 2024 ens vindrà la possibilitat de continuar treballant per a reconduir la situació, vertebrar les alternatives, i lluitar pels drets i llibertats, i els servicis públics per a la ciutadania”.