Marzà ha assegurat que el centre logístic ceràmic “genera més ocupació i ajudarà a la indústria ceràmica de Castelló”

Castelló, 21 de desembre

“El Consell de Mazón no ha tingut una altra opció que desestimar el recurs de Arada Solar al desenvolupament del projecte del centre logístic ceràmic a la Plana Baixa”. Així de contundent ha estat el diputat autonòmic, Vicent Marzà, en conèixer que el Consell ha aprovat desestimar el recurs que la megaplanta solar va presentar per a anul·lar la instal·lació del projecte de centre ceràmic entre les poblacions de la Vall d’Uixó, Moncofa i Xilxes.

“Compromís hem accedit a la informació en la qual el Govern de Mazón no ha tingut una altra que desestimar el recurs presentat per la iniciativa de la megaplanta solar, per a portar avant el projecte de centre logístic ceràmic que va iniciar el Botánic, que generarà més ocupació i que ajudarà a la indústria ceràmica, que tanta necessitat té en estos moments”.

Per tant, l’acord del Consell “desestima” el recurs de reposició presentat per la mercantil Arada Solar contra la declaració del projecte “Centre Logístic Ceràmic”, presentat per l’empresa Azulmed com a projecte d’inversió estratègic sostenible, i en conseqüència, “confirma la posada en marxa del projecte ceràmic”.

“No volien que avançara el projecte ceràmic, volien especular amb la nostra energia, en lloc de continuar treballant per un motor econòmic tan important a Castelló, que crearà llocs de treball per al futur”, ha assegurat Marzà.

Per part seua, el portaveu provincial de Compromís, David Guardiola, ha assegurat que “s’està coordinant els municipis per a vertebrar polítiques conjuntes de protecció del territori i d’aposta de les indústries productives i defensa de la citricultura, en un any on ha faltat producció, volen eliminar terrenys productius”.

Marzà ha animat a “els municipis implicats a recórrer l’autorització administrativa concedida pel Ministeri a la instal·lació de la megaplanta solar”, ja que “va en contra del nostre territori, i que col·lideix amb un centre logístic que generarà més oportunitats, més ocupació, i que ajudarà a tot un sector important a les nostres comarques, i per això, el Botànic el va autoritzar”.

Des de Compromís en la Diputació s’ha realitzat una coordinació juntament amb les poblacions afectades per a crear una estratègia encaminada a paralitzar la instal·lació d’estes macroplantes.