Guardiola ha denunciat que “el PP amb aquesta proposta renuncia a un pla de ruta de futur per als pobles de les comarques de Castelló”

Castelló, 15 de gener

El nou pla d’inversions de la Diputació de Castelló, Pla Impulsa, deixa fora els condicionats d’Igualtat, Joventut, Territori i desenvolupament sostenible, com és l’Agenda 2030. El portaveu provincial de Compromís, David Guardiola, ha lamentat que “el PP torna a donar passes enrere, i ara, elimina criteris que estaven més superats que mai per alinear-se amb la filosofia de l’extrema dreta per a concedir ajudes i inversions als municipis de totes les comarques de Castelló”.

Compromís s’ha abstingut en l’aprovació d’una proposta de bases en la que el PP “renuncia a un pla de ruta de futur per als municipis castellonencs”, ha assegurat Guardiola. “No podem donar suport a un pla que elimina dels seus criteris i condicionats punts tant importants en l’actualitat com són la Igualtat, Territori, Joventut i l’Agenda 2030”.

Compromís no pot donar suport a un pla d’inversions que elimina els criteris d’Igualtat, Joventut, Territori i Agenda 2030 per a contar en inversions i ajudes. “Es tracta d’una declaració política total del PP que no compartim, i que els situa en punt sense retorn”.

Guardiola ha lamentat que “la proposta de pla és tan desactualitzada, que fins i tot Vox s’ha vist tant recolzat en les bases, que ni ha participat del debat. El PP s’apropa més a l’extrema dreta que mai amb aquest pla, ja que en les seues bases ha copiat la filosofia de Vox contra el medi ambient i contra igualtat”.

“No podíem votar a favor, quan este pla no té cap línia política. De fet la proposta política que defensa és l’alineament amb Vox, aprovant unes bases que no tenen en consideració ni els plans d’igualtat, ni els de joventut ni la promoció de l’agenda 2030”, ha apuntat el portaveu valencianista.

Guardiola ha aclarit que “ens hem abstingut perquè no podem fer costat a un pla que torna al passat, amb unes bases que fugen del diàleg amb la resta de forces, i també amb els municipis de les nostres comarques, i que acaba amb els reptes de futur per a les nostres comarques com la igualtat, la joventut i la defensa del territori”.