• Guardiola ha apuntat que “les derivacions de l’Hospital del Provincial es per falta de mitjans a les nostres comarques”
  • Àlvaro ha lamentat que “el Consell no clarifique la situació quan hi ha molts pacients afectats, i hospitals desdoblament habitacions”

Castelló, 16 de gener

Pacients dels tres hospitals de les comarques de Castelló estan sent derivats a hospitals de València per “falta de personal”. Així ha denunciat hui la diputada autonòmica, Mónica Àlvaro, i el diputat provincial de Compromís, David Guardiola, davant la situació que viuen les infraestructures sanitàries en les comarques castellonenques per la falta de l’increment de plantilles, i la situació en cadascú dels tres hospitals sanitaris.

Guardiola ha mostrat la seua preocupació davant les derivacions que s’estan produint actualment ja des de l’Hospital Provincial per “la falta de mitjans a les comarques de Castelló. És més necessari que mai l’increment de plantilles i el nou hospital que ara per ara encara no té pressupost”. Esta mateixa setmana publicava el DOCV l’obertura de termini per cobrir la baixa de Medicina nuclear (oncologia) del Provincial, és a dir, que “l’actual situació no tindrà una solució ràpida, sinó tot el contrari”.

Per això, Compromís ha demanat saber el nombre de serveis i pacients que han sigut derivats des de l’Hospital Provincial de Castelló, de l’Hospital General i de l’Hospital de Vinarós,  a centres hospitalaris de la província de València des del tercer trimestre de l’any 2023 fins ara. Guardiola ha lamentat que el Provincial “tinga la llista d’espera més llarga de tota la Comunitat, amb 143 dies”.

“Hi ha derivacions de pacients dels hospitals de la Plana o el General de Castelló a altres hospitals de València, alguns privats, per fer-se una simple prova, com es una colonoscòpia”, ha assegurat Àlvaro. I ara, “s’han de derivar d’oncologia del Provincial per falta de personal que s’uneixen a la saturació que estem patint, quan l’hospital de La Plana ja esta desdoblant habitacions”.

Des de Compromís, “demanem saber quins son els serveis que s’estan derivant a la província de Valencia, i quanta gent està afectada per aquestes derivacions, ja que des del Consell no es clarifica la situació real dels hospitals castellonencs, ni tampoc posen remei”, ha insistit la diputada autonòmica.

La situació és preocupant encara que el conseller haja dit que la llista d’espera d’operacions haja baixat en un 52%, i mentre en l’Hospital Provincial “no hi ha personal per fer proves d’oncologia”.

“Volem conèixer el servei que ha realitzat les derivacions, centres hospitalaris receptors de les derivacions, les causes de dita derivació i el nombre d’afectats per dita derivació per mensualitats, perquè la situació no és la que es mereixen els castellonencs i castellonenques, que pateixen aquesta situació”, ha finalitzat Àlvaro.