Fajardo posa com a exemple el rebuig al MIAU com un pol de turisme rural, que atrau a més de 30.000 visitants cada any

Madrid, 24 de gener 2024

La Diputació de Castelló es presenta en FITUR amb l’oferta cultural “amagada”, oblidada en una de les seues quatre potes que ha presentat el PP en la seua cita a Madrid. La diputada provincial de Compromís, Maria Fajardo, ha lamentat que “l’oferta cultural no siga una de les opcions per a poder presentar en FITUR”, i amb “un referent com el MIAU de Fanzara, que acull més de 30.000 visites durant tot l’any”.

Fajardo s’ha traslladat fins a la Fira Internacional de Turisme de Madrid per a recolzar la presència dels municipis que estan presents en esta edició, i conèixer de prop l’oferta de cadascun d’ells, i “recolzar el treball realitzat”.

Ahir en el ple provincial “vam haver de presenciar el rebuig del nou govern provincial de la dreta a un projecte de convivència veïnal com és el Museu Inacabat d’art urbà de Fanzara”, i que, a més, “s’ha convertit en un pol turístic per a l’interior de Castelló, potenciant el turisme rural”.

I hem comprovat en Fitur, que “el MIAU no apareix en cap lloc en l’oferta de turisme de les nostres comarques, però tampoc l’oferta cultural que en els últims anys s’ha transformat a Castelló, i que és abandonada pel PP a Madrid”.

“Ahir vam poder comprovar que el PP confon el que és un festival d’art a l’ús, amb el treball realitzat en un projecte com el MIAU, que va nàixer en 2014 per a realitzar una convivència entre els veïns i veïnes de Fanzara i l’art com a motor d’eixa unió”, ha explicat Fajardo.

Per això, “és més important que mai donar suport a esta iniciativa que s’ha convertit en una aposta artística internacional, atreta per diferents crítics, i que a més de fer el treball de convivència, ajuda a promocionar turísticament els municipis de Fanzara i el seu voltant. S’ha convertit en un motor, que ara pot desaparèixer si mantenen l’ordenança que vol censurar la creativitat dels artistes participants”.