• Fajardo ha recolzat en FITUR l’aposta turística de les nostres comarques “com un motor econòmic important”
  • “Es important diversificar el turisme per assegurar la viabilitat del sector a la costa i al interior de Castelló”, ha explicat la diputada provincial de Compromís

Madrid, 25 de gener, 2024

Compromís ha estat present en la Fira Internacional de Turisme per recolzar els municipis de les comarques de Castelló, i per explicar l’aposta de “replantejar el model turístic actual, heretat de paradigmes econòmics caducs del boom immobiliari i la gentrificació de les zones costaneres”, i apostar per “pràctiques més sostenibles que integren l’ecoturisme, el turisme cultural i el turisme esportiu i rural”.

La diputada provincial, Maria Fajardo, ha estat acompanyada per diferents representants de Compromís a les comarques de Castelló, com l’alcalde de Vistabella, Jordi Alcón, l’alcaldesa de Vilafamés, Ana Andrada, la portaveu per Castelló, Vera Bou, la portaveu de Benicàssim, Paula Mateos, Noèlia Peirats de Moncofa, o el regidor de Torreblanca, Manel Salvador, entre altres.

Una visita que mostra que “el turisme es un pilar fonamental de l’economia valenciana”, encara que és molt important “la diversificació per assegurar la viabilitat del sector”, ha assegurat Fajardo, que veu com “l’ecoturisme i el turisme rural emergeixen com una opció prometedora. La rica biodiversitat i els espais naturals ofereixen oportunitats excepcionals per a aquells turistes interessats en l’observació d’aus, rutes de senderisme i activitats a l’aire lliure. Fomentar-ho no només atrau un segment més ampli de visitants, sinó que també contribueix a la conservació de l’entorn natural”.

Per altra banda, un dels sectors oblidats per l’actual govern és el turisme cultural. “Som rics en un patrimoni històric i cultural excepcional que atrau viatgers que busquen una connexió més profunda amb la història i la identitat de la nostra terra, a més de les apostes culturals que s’han creat en els últims anys a les comarques de Castelló”.

Fajardo ha apuntat que “com a representants polítics, hem de tindre clar que l’expansió del turisme ha d’anar acompanyat de la preservació del medi ambient i el benestar de les comunitats locals. És imperatiu establir polítiques que equilibren el creixement turístic amb la conservació dels recursos naturals i la qualitat de vida dels residents”, i per això, l’aposta de Compromís passa perquè “l’estratègia turística no pot anar en detriment dels ciutadans, i cal repensar el nostre model turístic i, així, assolir-lo en el futur”.