• Fajardo ha criticat que l’Hospital de Vinaròs continua sense servei de Dermatologia, ni Cardiologia, ni consoliden el servei de traumatologia”
  • Compromís lamenta que “hi haja llista d’espera de dos anys en algunes especialitats en l’àrea de Vinaròs”

Castelló, 3 de febrer, 2024

El nou pla de Sanitat d’integrar les tres àrees de salut de les comarques de Castelló en una única agrupació interdepartamental “no ha solucionat els problemes que hi ha en àrees com la de Vinaròs, i inclús, ho ha empitjorat”, ha assegurat la diputada provincial de Compromís, Maria Fajardo.

Compromís ha demanat explicacions al Conseller de Sanitat davant el “fracàs del pla per garantir sanitaris en l’Hospital Comarcal de Vinaròs”, perquè “continuen sense cobrir les places desertes que ja hi havia, i cada dia falten més mitjans per atendre a la gent”.

Fajardo ha lamentat que “a l’àrea de Salut de Vinaròs no s’aconsegueix consolidar la unitat d’urologia, ni la de cardiologia, ni Dermatologia, i el nou sistema no està donant cap solució a la situació que es viu”. Des de Compromís “ja vàrem avisar en el moment d’implantar el nou pla, que podia suposar la pèrdua d’especialitats, a l’inrevés del que es plantejava”, i d’esta manera, “els veïns i veïnes que pertanyen a un departament ja es veuen obligats a recórrer més quilòmetres a altres punts de les comarques per a tindre els serveis”.

Per tot això, Compromís ja ha preguntat a Les Corts “quan es farà efectiu el compromís de la Conselleria donar resposta als departaments amb places de difícil cobertura, i en especial, en el de Vinaròs, quantes places de difícil cobertura preveu cobrir de forma immediata”, ha insistit Fajardo, perquè “no sabem fins a quin punt es garanteix l’eficiència centralitzant serveis tan essencials com són els sanitaris”.

Per últim, la diputada valencianista ha recordat el problema de la llarga llista d’espera de traumatologia en les comarques de Castelló, i “no sabem quan pensen posar-li una solució. Ja no parlem d’un problema a l’àrea de salut de Vinaròs, sinó de totes les comarques de Castelló, que hi ha una llista d’espera per falta de personal, que no es soluciona”.