Guardiola ha demanat a la presidenta de la Diputació que “replantege al Consell una llei que desprotegeix el territori de les comarques de Castelló”

Castelló, 2 de febrer, 2024

Compromís ha aprofitat la visita del President de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, a la Diputació de Castelló per reclamar que “paralitze” i “rectifique” la llei de “barra lliure” que ha anunciat el Consell per a la implantació de megaplantes renovables en territori valencià.

El portaveu provincial de Compromís, David Guardiola, ha demanat a Mazón que “reconsidere la postura i que estiga al costat del municipis de les comarques de Castelló, amb la nova llei”. El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat una llei energètica que “significarà una barra lliure a les megaplantes solars que afecten al nostre territori”.

A més, i aprofitant la visita a la Diputació, Guardiola ha demanat a la presidenta de l’entitat provincial, Marta Barrachina, que “done compliment a la seua paraula, i li exigisca al Consell un replantejament d’aquesta llei”, ja que “topa de front amb la política que esta defenent la Diputació, i reclame a Mazón una llei que siga rigorosa en la protecció del territori, i en els municipis afectats per les megaplantes com Les Useres, Vall d’Alba, Cabanes i un etcètera”.

La nova llei podria incloure avantatges com el silenci administratiu positiu davant la falta de resposta de l’Administració; que els projectes a desenvolupar en tals ubicacions no seran sotmesos a una avaluació d’impacte ambiental, terminis de tramitació reduïts o la simplificació dels procediments de les energies renovables.

Compromís segueix treballant amb la problemàtica de la megaplanta solar que es pretén instal·lar en la Plana Baixa, i que ajuntaments com el de Betxí i La Vall ja tenen preparats els recursos d’alçada, i el que “hauria de fer la Diputació seria fer el mateix, per estar al costat de la industria front a la especulació energètica. Ja vam demanar que les al·legacions no eren suficients en aquest punt de la tramitació, i és necessari el recurs d’alçada”, ha finalitzat Guardiola.