Guardiola ha lamentat que “no s’ha fet cas als veïns, que tindran una torre electrificada a la porta de la seua casa per a tota la vida”

Castelló, 10 de febrer, 2024

Les obres de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) a l’Alt Maestrat porten quasi quatre mesos en marxa, i “veiem com els fonaments de les torres s’estan construint a menys de 150 metres de les cases de veïns i veïnes d’Atzeneta”, ha denunciat el portaveu provincial de Compromís, David Guardiola, al costat de l’edil local, Jaume Gil.

Guardiola ha visitat el municipi d’Atzeneta junt als diputats autonòmics, Vicent Marzà i Verónica Ruiz, i els regidors de Compromís del municipi, Jaume Gil i Neus Hernandorena, per a conèixer de primera mà que “les obres de la MAT, contra la qual ja hem mostrat la nostra oposició, tindran torres electrificades de 70 metres a les portes de veïns i veïnes dels pobles de l’Alt Maestrat”.

Els treballs per a la instal·lació van arrancar fa uns mesos, i ja es treballa en pobles com Culla i Benassal, i ara travessa el Pla de Meanes, un nucli de població de 200 persones dins del terme municipal d’Atzeneta. “Hi ha masies que tindran la torre a menys de 100 metres, i això és una temeritat que no podem permetre”, ha apuntat Gil. Mes del Celler, Mes de Caralleu, Mes de Menaes, Mes d’Albert, Mes de Barrot o Mes de Gaspar, són exemples d’habitatges “on viu gent, que tindran la torre electrificada al costat de casa”.

Marzà ha recordat que “Compromís ha propiciat acords contra la MAT en el Congrés i en Les Corts, però després la resta de partits s’oblida del que han votat i dels verdaders problemes de les persones”.

“El mes de novembre passat van arrancar les obres en Atzeneta, sense permisos municipals. Ara estan fent els fonaments, després vindran les torres, i els 100 metres de desforestació que hauran de fer al seu pas per les pinedes que hi ha en el municipi. És un atac contra el nostre municipi i els nostres veïns”, ha lamentat Gil.

Compromís va ser un dels partits que va recolzar el moviment veïnal que va protestar contra l’actual traçat de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) de Xarxa Elèctrica Espanyola (REE), i “ara veiem els resultats amb la construcció d’unes torres que conviuran amb els veïns de les poblacions de la comarca de l’Alt Maestrat”. La nova línia MAT pretén creuar fins a 16 poblacions de la província, amb 86,7 quilòmetres de doble línia, i 189 torres elèctriques. “Hem d’exigir que no instal·len les torres prop de les cases, perquè serà perjudicial per a les persones”.