Fajardo ha lamentat que “estan anul·lant les cites que hi ha previstes, sense donar cap previsió de quan tornaran a realitzar-se”

Castelló, 15 de febrer, 2024

Les dones de la Plana Baixa es queden sense campanya de prevenció del càncer de mama. La diputada per Compromís en la Diputació de Castelló, Maria Fajardo, ha lamentat que “el servei de prevenció s’ha paralitzat. Les dones que tenien cita per a esta setmana passada, ja han sigut avisades que el servei de mamografia per a previndre el càncer de mama queda paralitzat fins a nou avís”.

Compromís demana explicacions, “una vegada més”, al conseller de Sanitat, Marciano Gómez, “perquè done les raons per les quals les dones de la Plana Baixa, de moment, no podran realitzar-se la prova de prevenció de càncer de mama, per falta de personal”.

“Tampoc es coneix quan es reprendrà el servei, i això és el més lamentable de tot. Que avisen per a anul·lar les cites programades, però no puguen donar cap data, i això vol dir que la gestió sanitària a Castelló està sent molt deficient”, ha criticat Fajardo.

En l’actualitat, Castelló compta amb tres unitats que atenen tres departaments de salut. En 2022, es van citar a 34.881 dones, amb una taxa de participació del 70%, “per la qual cosa, sí que hi ha interès de poder realitzar el control anual”, i es van detectar 123 càncers. A més, Fajardo ha recordat que en 2022 es va ampliar l’edat del programa a les dones entre 70 i 74 anys, i també han d’acudir de manera progressiva en els pròxims anys.

Per la seua part, el portaveu provincial de Compromís, David Guardiola, ha lamentat que la suspensió del pla de prevenció de càncer de mama i els problemes en la resta d’àrees sanitàries de les comarques de Castelló, “se suma també la falta de radiòlegs a l’Hospital Provincial per baixes, i on també s’estan suspenent ressonàncies que estaven concertades”.