•          Guardiola, Fajardo i Sancho han recolzat les protestes este matí dels sindicats per a reivindicar un acord del conveni col·lectiu

•          El portaveu provincial ha animat a reactivar el diàleg entre les dos parts per a arribar a un acord satisfactori

Castelló, 16 de febrer, 2024

Compromís ha recolzat este matí la manifestació organitzada pels sindicats del sector de la ceràmica per a arribar a un acord del conveni col·lectiu amb la patronal. Els diputats provincials de Compromís, David Guardiola i Maria Fajardo, i el regidor per Castelló, Pau Sancho, han estat presents en les protestes, a l’hora de “reivindicar un acord entre treballadors i empreses fonamental per al funcionament del sector empresarial més potent a les nostres comarques”.

Tant és així, que Compromís ha presentat en el Congrés una proposició no de llei per a demanar una partida d’ajudes d’emergència per al sector de la ceràmica en els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2024. “És important que puguem reivindicar ajudes en totes les institucions en les quals som presents, i ara és l’oportunitat de fer-ho a Madrid, amb els pròxims pressupostos”, ha assegurat Guardiola.

La proposta, presentada pel diputat, Alberto Ibañez, també sol·licita l’execució de les obres del corredor mediterrani del tram Castelló-Tarragona, així com del tram del corredor Càntabre-Mediterrani en l’eix Sagunt-Saragossa.

“La situació econòmica creada per la inestabilitat política a nivell internacional, ha fet que la demanda del mercat s’haja reduït, i hem d’estar recolzant més que mai a un sector que és fonamental per a Castelló”, ha assegurat el portaveu provincial en la Diputació.

La caiguda del mercat ha provocat la creació de ERTEs en moltes empreses, i “això, afegit al problema del conveni col·lectiu, fa que la situació siga insostenible”. D’ahí, “la necessitat que es tornen a asseure les parts per a aprovar un nou conveni col·lectiu del taulell, que siga satisfactori per a les dos parts, i que ajude al fet que el sector es reactive”, ha apuntat Guardiola.