Ruiz ha mostrat la seua preocupació per la coordinació entre els agents implicats en els punts violeta a les Festes de la Magdalena, amb la Regidoria de Policia en mans de Vox

Compromís demana al govern del PP de la Diputació que reafirme la seua postura i col·labore amb els pobles perquè es puguen instal·lar aquests punts en les seues festes populars

Castelló, 21 de febrer, 2024

Compromís defensa la necessitat del bon funcionament dels Punts Violeta a les festes de la Magdalena per a fer el treball de prevenció, d’atenció i de difusió que s’ha realitzat durant els últims anys en la capital de les comarques castellonenques.

La diputada de Compromís a les Corts Valencianes, Verònica Ruiz, ha subratllat la necessitat d’este servei “per a previndre i erradicar els comportaments masclistes i homòfobs, i explicar què fer en cas de presenciar qualsevol situació de risc o agressió”. 

“Ens preocupa molt que PP i Vox no es posen d’acord per la necessària col·laboració entre els agents implicats per a garantir que, en cas de ser necessari, funcionen; atés que la regidoria de Policia està en mans de Vox”, ha explicat. 

Per la seua part, la representant de Compromís a la Diputació de Castelló, Maria Fajardo, ha assegurat que “mantenir els Punts Violeta no és un seguidisme a l’esquerra, sinó un exercici de prudència i responsabilitat, en conèixer les dades dels anys anteriors del funcionament d’aquests punts, i saber que són efectius i que fan una tasca clau de difusió”.

Però, a més, apunta: “Hauria d’assegurar-se la seua implantació en tots els municipis de les comarques de Castelló”. Per això, Compromís demanarà al govern del PP de la Diputació que reafirme la seua postura i col·labore amb els pobles perquè es puguen instal·lar aquests punts en les seues festes populars.