Fajardo ha insistit que “han de cobrir-se les places d’infermeria familiar i comunitària perquè facen el seu treball en els centres de salut i fora d’ells”

Castelló, 26 de febrer, 2024

La falta de personal d’infermeria en les tres àrees de salut de les comarques de Castelló s’agreuja cada setmana més. La diputada provincial de Compromís, Maria Fajardo, ha lamentat que “la falta de personal que pateix el nostre sistema públic de salut no és cap novetat, i fa falta abordar-ho com més prompte millor”.

El nou pla de Sanitat d’integrar les tres àrees de salut de les comarques de Castelló en una única agrupació interdepartamental “no solucionarà els problemes que hi ha en àrees com la de Vinaròs, i fins i tot, el podria empitjorar”.

“Actualment, el personal sanitari, especialment el d’infermeria, és penalitzat de la bossa quan rebutja una plaça. Si el que ens convé a la població és ser atés amb celeritat, estes penalitzacions no haurien d’existir, i cobrir immediatament les places que es generen”, ha explicat la diputada valencianista.

A més, el Consell torna a parlar de la figura de la infermera escolar. Sobre aquest tema, Fajardo ha explicat que “els treballs a realitzar per la infermeria escolar són campanyes d’educació sexual, higiene bucodental, hàbits saludables, o prestar una atenció concreta especial, com la diabetis. I tot això ja forma part del treball de la infermeria familiar i comunitària, però esta segona vessant no sempre es pot dur a terme, perquè falta personal en els centres de salut”. Davant esta situació, Fajardo ha assegurat que “no fa falta crear més especialitats, sinó ampliar les places actuals i cobrir les que queden desertes perquè puguen fer el seu treball fora dels centres sanitaris, i que ara no s’està duent a terme”.

Finalment, Fajardo, ha insistit davant la falta de personal i de cobrir les places d’infermeria que “el que fa falta és revisar us sous. Si una infermera té una bona retribució no marxarà a l’estranger o a una comunitat autònoma buscant una millora d’ocupació perquè tothom vol treballar prop de casa”.