Guardiola ha sol·licitat “una planificació territorial del territori abans de concedir més autoritzacions per a instal·lar qualsevol infraestructura energètica”

Castelló, 25 de febrer, 2024

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha autoritzat la instal·lació d’un nou parc eòlic als Ports, “concretament entre Morella i Zorita. El que suposa un escaló més d’esta allau de mega infraestructures energètiques que està assolant el nostre territori”, ha lamentat el portaveu provincial de Compromís en la Diputació de Castelló, David Guardiola.

Guardiola ha apuntat que “esta barra lliure que anunciat el Consell de Mazón pot fer-nos parlar de plantes solars en totes les comarques sense cap mena de control, d’instal·lacions energètiques que transformen el nostre paisatge, i la nostra identitat”. I davant esta situació, des de Compromís “exigim una planificació territorial que permeta a les nostres comarques tindre un futur més enllà de l’especulació energètica”, i que “no ens guiem per propostes de grans empreses energètiques que troben espais en el nostre territori per a poder explotar”.

Es tracta d’un nou projecte de parc eòlic “Torre Miró III” que implica la instal·lació de nou aerogeneradors més en la zona dels Ports, que “se sumaran als 293 que hi ha instal·lats a les muntanyes de l’interior de Castelló”. Els nou aerogeneradors s’instal·laran als termes municipals de Morella i Zorita del Maestrat, concretament en la serra de Bermús-La Talayola.

“Hem vist com en els últims mesos les notícies d’empreses energètiques que volen instal·lar les seues infraestructures energètiques a les comarques de Castelló s’estan multiplicant, i pensem que és important que abans de donar autoritzacions, hauria de planificar-se sobre el territori quines zones poden ser aptes per a la seua instal·lació, i altres en les quals ja s’ha aprofitat massa el mateix”, ha explicat Guardiola. Pel que “comptar amb una planificació de tot el territori hauria de ser fonamental, abans de donar més autoritzacions”.