1 - Víctor Garcia i Tomàs - AREA D'ORDENACIÓ DEL TERRITORI I OCUPACIÓGarcia presenta una proposta per destinar 30.000 euros a garantir  que tots els caps de setmana òbriga alguna farmacia del poble”

Actualment, degut a que el municipi no arriba als 20.000 habitants, les farmàcies de guàrdia es relleven amb Figueroles, Llucena, Moró i Costur, per la qual cosa els alcorins es queden sense servici alguns caps de setmana

“Els ciutadans de l’Alcora haurien de disposar de farmàcies de guàrdia tots els caps de setmana, perquè és una qüestió de salut”. Així ho ha manifestat el portaveu de BLOC-Compromís a l’Alcora, Víctor García, el qual explica que, actualment, degut que l’Alcora té menys de 20.000 habitants, les farmàcies de guàrdia es relleven en cap de setmana amb municipis veïns com Figueroles, Llucena, Moró i Costur. Per això, per a pal·liar esta situació de servici públic, i per a evitar que augmentar les guàrdies supose pèrdues per a les farmàcies –que ja suporten els quantiosos impagaments del Consell-, des de BLOC-Compromís de l’Alcora es proposa que els comptes de 2014 “incorporen una partida de 30.000 euros que faça econòmicament viable l’obertura de farmàcies tots els caps de setmana en el municipi”.

Esta proposta sanitària i social cobriria una “demanda social dels veïns de l’Alcora, sense comprometre econòmicament la viabilitat de les farmàcies”. La proposta es quantifica en 30.000 euros pels costos d’obrir les hores extra de cap de setmana i de nocturnitat que ja fa tres anys van xifrar les farmàcies. “Fa tres anys, els grups polítics ens varem reunir amb les farmàcies per a buscar alternatives, però fins ara no hi ha hagut ni voluntat política ni propostes concretes per a solucionar la situació. Ara des de BLOC-Compromís pretenem aconseguir que l’Ajuntament afronte el problema i done solució a les peticions veïnals”, diu Garcia.