-L’actual llei, aprovada en el Congrés amb els vots del PP i PSOE, elimina les competències dels ajuntaments per al control i autorització d’instal·lació de noves antenes

La corporació municipal de Betxí ha aprovat a proposta del grup local de BLOC-COMPROMÍS una moció de rebuig de la modificació de la llei general de Telecomunicacions que es va aprovar fa alguns mesos al Congrés dels Diputats amb els vots a favor de PP, PSOE i CiU.

La moció està en contra, fonamentalment, del fet que amb la nova llei es posa en valor l’expropiació forçosa de propietats i façanes privades per tal d’instal·lar noves antenes de telecomunicacions i telefonia mòbil. Amb això, es deixa els municipis pràcticament sense cap competència en matèria d’autoritzacions de llicències, control ambiental i distribució del territori.

Segons Josep Antoni Meneu, portaveu del grup municipal de BLOC-COMPROMÍS, “amb la nova llei es vulneren drets privats elementals i es deixa via lliure per instal·lar noves antenes allà on es vulga. Si tenim en compte que a Betxí estem especialment sensibilitzats amb el tema per l’antena de telefonia mòbil ubicada al costat de les escoles, ens temem que en un futur no molt llunyà la problemàtica es faça més gran amb l’aparició de noves antenes”.

La moció va ser aprovada pels grups municipals de BLOC-COMPROMÍS, PSOE i EU i amb l’abstenció del PP. Per altra banda, Meneu va indicar que des de l’equip de govern se segueix treballant i fent gestions amb Telefònica per intentar solucionar l’actual problema de l’antena del carrer Trinitat.