JOAN-BALDOVI

Compromís va presentar esmenes per a aconseguir un augment de 100 milions en els pressupostos i “tractar de compensar uns PGE que són un insult a les nostres comarques”

 El PP rebutja les propostes de reactivació dels sectors econòmics, així com les millores en infraestructures i els fons en matèria ambiental i cultural

 Els diferents municipis de les comarques de Castelló en les que Compromís té col·lectiu o representació municipal han “lamentat profundament la nova mostra del Govern d’Espanya cap a les nostres comarques” després que el “el Partit Popular ha rebutjat absolutament totes les esmenes als Pressupostos Genenerals de l’Estat presentats des dels municipis castellonencs, en els que Compromís presentava fins a 16 propostes per a aconseguir un augment de la inversió de 100 milions d’euros”.

Des de Compromís, que ha sigut la formació política que més esmenes ha presentat per a millorar les inversions a Castelló i del conjunt del País Valencià, han lamentat que el PP done l’esquena a inversions generals tan necessàries per a la reactivació econòmica com les ajudes a l’exportació ceràmica, a plans de diversificació turística, fons per a empreses d’iniciativa social, dotacions per al sector agrari, històricament desatesos, fons per a les cooperatives….

Així mateix, segons denuncien des de Compromís, “el PP també ha desoït les propostes per a invertir en infraestructures productius pendents en les comarques de Castelló des de fa lustres, com el cas de la millora de la Xarxa De Rodalia entre Castelló i Vinaròs” –Reivindicada per tots els grups, però que ara ha oblidat- o les “urgents mesures de millora de la N-340 i del desdoblament en diversos punts del seu traçat”. A més, el PP també ha rebutjat altres esmenes sobre infraestructures estratègiques de l’autonomia, que afecten directament les comarques castellonenques i a la seua competitivitat, com el corredor mediterrani, l’estació intermodal de Vila-real, i altres connexions viàries i ferroviàries.

Tal com va manifestar el portaveu de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, en la seua visita esta setmana a Castelló, “els comptes de l’Estat per al 2015 són un insult per al poble valencià i castellonenc, ja que se situen fins a cinc punts per davall de la mitjana estatal”, circumstància que s’ha materialitzat amb el rebuig de les esmenes de Compromís, que pretenien corregir esta situació.

El portaveu de Compromís a Castelló, Enric Nomdedéu, ha lamentat que “el PP de Castelló haja sigut incapaç de defendre els interessos de la ciutat per la seua total incapacitat política, que ha deixat a Castelló sense inversions per a nombroses actuacions necessàries per a la millora de la qualitat de vida dels castellonencs”. Entre les esmenes de Compromís en la capital de la Plana s’incloïen partides com la Biblioteca, o la millora de camins rurals i dels llits de rius.

Des de Compromís a Vila-real han recriminat al PP que haja oblidat no sols l’estació intermodal i l’estació de Rodalies, sinó també les dotacions necessàries per a la Comissaria, el pas subterrani, el desdoblament de la N-340 per la ciutat, la millora dels accessos, o partides de dinamització econòmica com el polígon de Vila-real, de revitalització cultural com el Cineculpable, Vila-real Ciutat de Festivals, plans de promoció de lectura o el BIC del pont del Millars. El regidor de Compromís a Vila-real, Pasqual Batalla, ha lamentat que “els suposats pressupostos de la recuperació han oblidat a la ciutat, en una mostra més de desídia del PP cap a Vila-real”.

Des d’Almassora, el portaveu local, Xavier Trenco, ha lamentat que, per tercer any consecutiu, “el PP rebutge les reiterades propostes per millora ambiental del Millars, com la creació d’un centre d’interpretació”.

Des dels Ports-Maestrat , els representants de Compromís van recriminar al PP de la comarca que no haja realitzat gestions per a protegir les propostes per a impulsar el passeig marítim de la Serratella o el d’Alcalà de Xivert,, ni tampoc per al desdoblament de la N-340 a l’altura d’Alcalà. “Oblidar una altra vegada els trens De Rodalia, a pesar dels reiterats acords reclamant-los, suposa un greuge per a la nostra comarca”, han destacat