El Ministeri de Foment respon a Baldoví que dotarà de vorals el Coll de l’N-340 a Alcalà de Xivert per reduir-ne la seua perillositat

El diputat Joan Baldoví va preguntar per les mesures que es prendran en este punt negre arran de la concentració pel desviament del trànsit per camions i la proliferació d’accidents mortals en aquest tram. Compromís d’Alcalà presentarà de nou al plenari de novembre la petició de desdoblament d’aquest tram

En una contestació a una pregunta escrita presentada pel diputat Joan Baldoví després dels greus accidents ocorreguts a Alcalà de Xivert –on van morir cinc persones i d’altres van resultat ferides- i donada la situació en la que quedava este tram després de desviar el trànsit pesat que ve de la Plana per la CV-10 i CV-13 fins confluir a la rotonda de Torreblanca i recanalitzar-se de nou a l’N-340 en este tram cap al nord, el Ministeri de Foment ha manifestat que “impulsa mesures per millorar la via, així com actuacions puntuals de millora del ferm, renovació de marques vials i reforç de la senyalització existent”.

La resposta ve donada després de dos interpel·lacions del diputat de Compromís com a conseqüència dels accidents mortals, xocs frontals i d’altres allà ocorreguts en els darrers mesos i on el col·lectiu de Compromís d’Alcalà no té en dubte que ha pogut influir el seu deficient estat, atès l’increment de trànsit, especialment de vehicles pesants que hi circulen. A més se li contesta a Baldoví que “està en redacció un projecte per la millora del traçat i dotació de voreres en este tram, entre els PK 1.018 i 1.022”, mesures que contrasten amb el fet que la zona no estiga censada per la DGT com a Tram de Concentració d’Accidents en el seu últim.

Compromís reitera la necessitat d’alliberar als valencians del pagament de l’AP-7 mentre no estiga construïda l’A-7 i per tal de traure camions pesants en este tram i mentre no hi hagen trens de rodalies que unisquen el nord de les comarques de Castelló amb la capital. La reivindicació serà doble, ja que per quarta vegada en els últims anys “reiterarem la petició de desdoblar tot el nostre terme des del Coll fins el Fondo del Camp i el terme de Santa Magdalena, tram en el que han sigut massa freqüents els accidents on els conductors han perdut la vida”, explica Manel Salvador, regidor de Compromís a Alcalà de Xivert.

 

Per Salvador “el més lamentable de tot és que el Ministeri va expropiar els terrenys necessaris del Coll i els té a la seua disposició per acometre l’obra, duem tres anys demanant-ho i mai hem obtingut cap resposta fins ara, a instàncies nostres contestant al diputat valencià Joan Baldoví”. Salvador ha acabat afegint que “la perillositat d’aquest punt i carretera preocupa els veïns de la comarca i, especialment, als d’Alcalà i Alcossebre, ja que hi ha molta gent que fa diverses vegades al dia el recorregut entre els dos nuclis. El ferm i la banda de rodadura es troben en un estat tercermundista”, conclou.