Romero diu que la decisió del PP parteix d’interessos particulars i obvien l’interés general i obliden la necessitat generar més sòl hoteler per a desestacionalitzar el turisme

Romero considera que “davant la falta d’explicacions, Tomás Fabregat hauria d’abandonar el seu càrrec d’edil d’Urbanisme”

Compromís d’Orpesa ha votat en contra de la modificació puntual del PGOU proposada pel PP, en la que l’equip de Govern pretenia canviar l’ús hoteler a residencial de l’Hotel platja perquè es pogueren construir apartaments. Segons explica el portaveu de Compromís, Josep Llus Romero, “esta modificació es pretén executar traslladant la volumetria que va fer un constructor per a construir el col·legi de la Mediterrània, i des de Compromís per Orpesa ja rebutjarem en el seu moment la dita cessió”. En este sentit, ha explicat que “no estem d’acord en què es trasllade la volumetria a primera línia de platja perquè es duplique la volumetria de l’Hotel platja”. De fet, segons Romero, “no hi ha cap interés públic que justifique esta modificació urbanística, només interessos del PP per a permetre un suposada pilotada urbanística que només beneficia l’interés privat i que obri la porta a què altres particulars li demanen la consistori el mateix tracte”.

En este sentit, Romero ha manifestat que la modificació que proposa el PP està justificada per informes més que discutibles dels arquitectes municipals, que tracten de justificar que hi ha un interés genera.”. Per això, Romero ha instat al PP que explique els motius reals d’esta modificació i que aclarisca als ciutadans qui dirigix la política urbanística d’Orpesa.

El portaveu de Comrpomís lamenta que l’edil d’Urbanisme, Tomás Fabregat “no done cap explicació i no aporte cap argument davant d’este expedient”. Per això, davant de la falta de transparència i d’explicacions, “des de Compromís considerem que seria millor que Tomás Fabregat deixara de ser edil d’Urbanisme, ja que no pinta res”.

Romero diu que “Orpesa té un greu problema d’estacionalitat i necessita més sòl hoteler per a combatre-la. Per això, la política que necessita el municipi és potenciar i promocionar els usos hotelers. No obstant això, el PP, coneixedor d’esta carència, permet canvis urbanístics que s’aparten de l’interés general”.