La iniciativa, sorgida de les propostes ciutadanes, no tindrà cap cost per al Consistori i ho executarà una empresa local
La plaça deixarà de ser un simple aparcament per a convertir-se en compte de reunió i oci
L’Ajuntament de Betxí ha iniciat hui els treballs de la primera fase d’empedrat de la plaça Major. D’esta manera, el consistori dóna el primer pas per a posar el valor el cor de la localitat, ‘peatonalitzar-lo’ i augmentar l’atractiu del nucli antic. “Es tracta d’un projecte integral de millora del centre neuràlgic de la ciutat, on s’ubiquen edificis històrics com l’Ajuntament o el Palau. L’objectiu és, a més d’aconseguir una plaça en condicions, crear un espai públic de vianants, que aconseguirà també dinamitzar els establiments de la plaça i convertir este lloc e un espai de trobada ciutadana, sense vehicles”, explica l’alcalde, Alfred Remolar.
El projecte, com ve sent habitual durant tota la legislatura, ho executarà una empresa local, de manera que es generarà activitat econòmica en el municipi. A més, no tindrà cap cost per a les arques de l’Ajuntament, ja que els treballs s’emmarquen dins de les millores d’un projecte anterior.
L’obra, que es preveu que s’allargue durant un mes, compta amb el vistiplau dels departaments de Patrimoni i Arqueologia de la Generalitat i estarà en estreta relació amb les actuacions que des de fa dos anys s’estan duent a terme en el Palau. De fet, en este projecte s’inclou el soterrament de la línia elèctrica que va des del Palau fins a l’avinguda Primer de maig i el Palau quedarà lliure de cablejat elèctric. El projecte total comprendrà els 500 metres quadrats que van des del consistori fins en el cantó del carrer mossén Belaire.
Els antecedents del projecte es remunten a la jornada de portes obertes que es va dur a terme en el mes de març, quan diverses persones van proposar empedrar el centre del municipi per a donar més espai als vianants. Arreplegant esta idea, l’equip de govern d’Alfred Remolar, va convocar a principis de setembre tots els veïns de les vies afectades més directament per a explicar-los de primera mà la proposta, que va ser acceptada per la totalitat dels nombrosos assistents a l’exposició.
En este sentit, el primer edil destaca que “pensem que el projecte donarà un major atractiu patrimonial al nucli urbà i, a més, afavorirà que els espais tornen a ser per a les persones, a diferència del que ocorre en estos moments, ja que pareix que la plaça haja convertit en una mera zona d’aparcament”. A més, Remolar ha destacat que “és importantíssim recalcar que la proposta sorgix dels propis veïns del poble, que van demandar clarament la necessitat obrir més zones per als vianants”.