-Les xifres oficials mostren que en octubre de 2010 hi havia un total de 444 aturats en la població mentre que en octubre de 2014 s’han reduït a 349

-Des de fa vora dos anys, l’ajuntament ocupa una mitjana de 3 persones al mes provinents de la Borsa d’Ocupació Local

Les últimes xifres d’atur de la població de Betxí demostren que la desocupació del municipi ha disminuït més del 21% respecte de fa només quatre anys. Així, mentre que en octubre de 2010 hi havia un total de 444 aturats, en el passat mes se’n van comptabilitzar 349. Els números demostren que des de fa quatre anys la desocupació ha anat disminuint progressivament, ja que el 2012 hi havia 409 aturats mentre que en 2013 s’arribava als 388.

En comparació amb altres poblacions de la comarca, Betxí és pràcticament el municipi que major ocupació té en estos moments, si bé s’ha de tindre en compte que estem dins de la campanya tarongera. Tanmateix però, cal recordar que també han sigut nombroses les propostes que des del consistori de la Plana Baixa s’han posat en funcionament durant els últims tres anys per fomentar l’ocupació, especialment la Borsa d’Ocupació Local, que enguany ha inserit en el món laboral una mitjana de 3 persones al mes. A més, l’accés a nombroses ajudes provinents d’altres administracions comporta que periòdicament se sumen més veïns al treball. De fet, en les pròximes setmanes 3 persones seran ocupades dins del Pla Conjunt d’Ocupació i una altra dins del programa Salari Jove.

Segons Alfred Remolar, alcalde de la localitat, “des de 2011 s’han fet nombroses actuacions per fomentar l’ocupació en el municipi, com eliminar la taxa d’instal·lació de nous negocis, contractar prioritàriament les empreses locals o dinamitzar el xicotet comerç amb nous esdeveniments com la ruta de la tapa o el I Trail Pics de Betxí. A pesar d’això, som conscients que encara queda molt per fer i que nombroses famílies continuen tenint dificultats per arribar a final de mes i per això el pròxim any s’hauran d’augmentar les ajudes i els incentius laborals encara més”, ha afegit el primer edil.