Tres persones estaran ocupades dins de la brigada d’obres mentre que una altra s’incorpora al gabinet econòmic

-Durant el present any, vora 50 persones han sigut ocupades directament per l’Ajuntament, cosa que suposa una fita sense precedents

Un total de quatre persones han començat hui a treballar per a l’Ajuntament de Betxí a través d’una subvenció del Pla Conjunt d’Ocupació i del Salari Jove. D’esta forma, tres veïns del municipi desenvoluparan durant dos mesos les seues tasques dins de la brigada municipal d’obres, mentre que la jove seleccionada s’ha incorporat al gabinet econòmic del consistori, on estarà durant els pròxims sis mesos.

Els números demostren que l’Ajuntament d’esta població de la Plana Baixa continua sent una de les pioneres en mobilitzar subvencions i iniciatives dirigides directament al foment de l’ocupació local.   De fet, estos quatre treballadors se sumen a la llarga llista de persones beneficiades durant el 2014 que han sigut ocupades directament pel consistori que se consolida, així, com una entitat de primera magnitud en la inserció de treballadors.

A traves de la Borsa de Foment de l’Ocupació Local, de subvencions com el primer Pla Conjunt o de l’INEM, enguany s’ha aconseguit pràcticament arribar a la xifra històrica de 50 persones contractades pel consistori, fita sense precedents en els darrers anys. L’alcalde de la localitat, Alfred Remolar, ha destacat que “és cosa de tots que activem projectes i iniciatives per a augmentar l’ocupació en la localitat i, a hores d’ara, són evidents els resultats, especialment en el 2014”. Remolar ha apuntat, amés a més, que “per al 2015 no només es mantindran les iniciatives ja consolidades durant estos anys, sinó que a més s’augmentaran les diverses partides dirigides específicament a les persones per tal que troben feina”.

Cal recordar que els índexs d’atur del 2014 s’han reduït considerablement en comparació amb els últims anys. De fet, si es compara el mes d’octubre d’enguany respecte al del 2010, l’atur en Betxí ha disminuït un 21%, dígits que constaten el descens progressiu de la desocupació que s’ha dut a terme en el municipi en els últims anys.