Canós recorda que va ser “l’incompliment per part del PSOE de l’acord de buscar responsabilitats el que va forçar l’eixida de BLOC-Compromís de l’equip de Govern”

BLOC-Compromís deixa en mans de la Fiscalia la detecció de supòsits il•lícits penals i convoca els veïns a una assemblea informativa el dia 12 a les 19 hores en la Casa de Cultura.
BLOC-Compromís de Moncofa ha decidit portar a la Fiscalia part dels punts de l’auditoria econòmica, judicial i urbanística sobre la gestió de l’Ajuntament, elaborada a principis de l’actual legislatura a proposta de BLOC-Compromís. Des del col•lectiu de BLOC-Compromís a Moncofa consideren que dels documents que ha tret a la llum l’auditoria podrien derivar-se responsabilitats judicials, per la qual cosa ha decidit remetre el document a la Fiscalia Provincial perquè determine si hi ha responsabilitats. “L’objectiu de l’auditoria era esbrinar on estava els diners del poble i trobar els responsables de totes les problemàtiques econòmiques que tenia l’Ajuntament. I això, per fi, és una realitat”, explica el portaveu de Compromís a Moncofa, Josep Canós.

Des de BLOC-Compromís consideren “comprensible” la “indignació de la ciutadania, en un municipi que ha patit, durant molts anys l’opacitat d’un govern que ha primat els interessos partidistes als interessos generals. Per això, considerem necessari elevar l’Auditoria a la Fiscalia”.

Segons BLOC-Compromís a Moncofa, l’Auditoria “certes presumptes irregularitats que haurien de ser revisades, però el PSOE, en el seu moment es va negar a buscar responsables i també va declinar prendre mesures judicials, per això és BLOC-Compromís qui porta el document davant de la fiscalia”.

De fet, la negativa del PSOE a emprendre accions legals va ser, segons BLOC-Compromís, el motiu principal de la seua eixida de l’equip de Govern. “BLOC-Compromís no podia continuar en un equip de Govern que no buscava l’interès general, sinó que prioritzava la defensa dels interessos de partit”, afig. “Davant de la ruptura de l’acord de buscar responsables per part del PSOE, BLOC-Compromís es va veure obligat a abandonar l’equip de Govern”.

Segons explica Josep Canós, “en BLOC-Compromís ens devem al municipi i hem complit el nostre principal punt del programa electoral, que era saber que ha passat a Moncofa. Després de dos anys buscant i indagant per a determinar què havia passat en els últims 16 anys de govern bipartidista, consideràvem que era el moment d’emprendre accions legals, però quan tot estava preparat, el PSOE no va voler aclarir les coses. Per això, no podíem continuar participant en el seu equip de Govern”.

Cal ressenyar que, des de BLOC-Compromís hem presentat en nombroses ocasions proposades en els plens perquè es buscaren responsables davant de les presumptes irregularitats que reflectia l’Auditoria. No obstant això, davant de dites proposades “només hem rebut atacs cap al nostre grup municipal i mai s’ha aconseguit que el PSOE moguera ni un dit per a tractar de depurar responsabilitats”. Davant d’esta circumstància, “i encara que hem posat diners de les nostres butxaques, prendrem les mesures perquè es faça justícia i, si n’hi ha, que es depuren responsabilitats”.