El portaveu de BLOC-Compromís reclama l’obertura d’un expedient per a depurar responsabilitats
BLOC-Compromís ha presentat esmenes per a destinar els 1,6 milions a inversions socials i ajudes per a tots els ciutadans, “però el PP ha rebutjat la proposta”.

El portaveu de BLOC-Compromís Orpesa, Josep Lluis Romero, ha lamentat hui, en el ple de pressupostos d’Orpesa, que “el PP haja obligat tots els veïns de la localitat a pagar 1,6 milions d’euros per l’empastre urbanístic de l’edifici Bernat” i ha manifestat que “l’error polític i de falta de previsió que ha motivat la sentència del Bernat haurien de pagar-ho exclusivament els responsables de la decisió, i no tots els ciutadans de la localitat”.
Romero ha fet estes manifestacions després que el PP rebutjara en el ple de hui una esmena als pressupostos presentada per BLOC-Compromís, en la que es pretenia destinar estos fons, l’1,6 milions d’euros, per “partides socials, inversions productives i ajudes per a tots els veïns”. No obstant això, el PP “com era d’esperar, ha votat en contra de la nostra esmena i ha obligat tots els veïns d’Orpesa a pagar els seus empastres i no fer inversions per a tots”.
Per este motiu, després que el PP haja derivat en tota la ciutadania el pagament dels seus “errors polítics”, el portaveu de BLOC-Compromís ha reclamat “l’obertura d’un expedient per a depurar les responsabilitats personals i patrimonials de la decisió política i tècnica que ha generat el problema del Bernat”.
Romero explica que “esta proposta es basa només en la necessitat que paguen els responsables, i no els ciutadans, ja que els diners que hauria de destinar-se a millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes d’Orpesa acabarà destinant-se a pagar les minutes d’advocats i indemnitzacions derivades d’una negligència política garrafal”.
Romero ecorda que davant de les reiterades propostes de BLOC-Compromís per a exigir responsabilitats davant de les nombroses sentències urbanístiques en contra del municipi, “PP-PSOE-GIO sempre ha votat en contra de depurar responsabilitats i han preferit sempre que paguen els ciutadans”.
“TOTAL OPACITAT”
D’altra banda, Romero ha denunciat l’opacitat amb què el PP ha inclòs el pagament d’1,65 milions d’euros en el seu projecte pressupostari de 2015 “amb l’objectiu que la dita inversió passara desapercebuda perquè eren conscients del malestar que genera a la ciutadania haver de pagar els errors de l’equip de Govern”. Segons el portaveu de BLOC-Compromís, “a pesar de ser una de les inversions més importants de l’any que ve, esta partida no venia destacada en el projecte pressupostari, sinó inclosa entre despeses genèriques com telefonia, correus, transports, publicacions, neteja…, de molta menor quantia”. Amb tot, “a pesar de l’intent del PP que ningú es donara compte, des de Compromís hem pogut presentar esmenes per a evitar este balafiament i destinar els diners a projectes que beneficien tots els ciutadans. Per desgràcia, el PP ha rebutjat la nostra proposta”.