Betxí és dels pocs municipis de Castelló que supera els 100 euros per habitant per a protecció social, quasi el doble que altres municipis de població semblant o major.

La gestió de l’equip de Govern de Betxí ha tornat a ser reconeguda en dades oficials dels ministeris. Si fa un any, el Ministeri de Treball situava a Betxí entre els municipis de l’Estat amb menys desocupació que més llocs de treball generaven, ara és el Ministeri d’Hisenda el que subratlla l’aposta per la inversió social de l’Ajuntament de Betxí. Tant és així, que esta localitat de la Plana Baixa és el municipi de més de 5.000 habitants que més invertix en protecció social de les comarques de Castelló, amb una dotació per càpita de 104,9 euros per veí en matèria de protecció i promoció social. De fet, en la comparativa estatal, Betxí se situa en la posició 1.806 en inversió social d’entre els 5.941 municipis que han facilitat dades al Ministeri. “Hem augmentat cada any la inversió social. De fet, en els primers pressupostos varem augmentar la partida social en un 30%. Ara el Ministeri referenda i avala el nostre esforç. Però hem de continuar treballant, perquè hi ha molts veïns que necessiten més suport”, destaca Remolar.
Esta aposta pel gasto social de Betxí contrasta amb els municipis del seu entorn o amb ciutats més grans de la província, que se situen molt per davall en esforç social segons esta comparativa. De fet, municipis veïns a penes invertixen 54 euros per habitant en protecció social, pràcticament la meitat que Betxí.
De fet, d’entre els municipis de la Plana Baixa, és Vila-real, on Compromís compta amb representació i responsabilitats de gestió en l’Ajuntament, un dels municipis amb major inversió social entre la resta de grans municipis de les comarques de Castelló i, a més, destinen  fins a 351,5 euros per habitant en serveis públics bàsics per la ciutadania, segons l’informe .