L’objectiu de Compromís és accelerar passes perquè “des d’Orpesa, Benicàssim, Castelló, Almassora i Vila-real hi haja una xarxa funcional i eficaç de transport públic”

 Els edils de Compromís destaquen que “un bon traçat pot generar activitat econòmica i facilitar l’accés de tots els ciutadans a servicis de municipis veïns”

 Els municipis de la Plana Alta i Baixa on Compromís té representació municipal han iniciat ja els treballs per “elaborar un disseny del traçat del TRAM que ha d’enllaçar Orpesa, Benicàssim, Castelló, Almassora i Vila-real” amb l’objectiu de “presentar una proposta conjunta, funcional i operativa que vertebre les necessitats comunicació pública metropolitana de forma eficaç i ràpida”. Així ho ha anunciat el portaveu de Compromís en la Diputació i en la capital de la Plana, Enric Nomdedéu, que considera que “davant de les responsabilitats de Govern que ja exerceix o que aspira a desenrotllar Compromís tant a nivell municipal com supramunicipal, considerem que és una qüestió de responsabilitat el plantejar des de Compromís un disseny de traçat eficaç, ràpid i funcional”.

En este sentit, els col·lectius de Compromís en els dits municipis de la Plana Alta i Baixa han iniciat ja els treballs preliminars per a formalitzar una proposta de recorregut, coordinar les necessitats cada una de les localitats i adaptar, si és necessari, els PGOU i els planejaments urbanístics a les necessitats una xarxa de transport que aspira a comunicar i enllaçar de forma eficient i ecològica els municipis de la Plana Alta i Baixa.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís a Vila-real, Pasqual Batalla ha manifestat que “la connectivitat en transport públic entre Vila-real i Castelló és manifestament millorable i els enllaços entre Vila-real i els nuclis urbans de municipis veïns, com Almassora o Benicàssim, a pesar d’estar a molt pocs quilòmetres, és pràcticament inexistent per falta d’una planificació. Per això, des de Compromís plantejarem propostes i alternatives que esmenen esta situació, ja que redundaria en beneficis comercials i econòmics per a totes les localitats afectades”.

Així mateix, el portaveu de Compromís a Almassora, Xavier Trenco, també ha posat al col·lectiu d’Almassora a treballar en “un disseny de traçat que satisfaga les aspiracions d’Almassora de formar part nuclear d’una xarxa de transport públic que enllace de forma directa amb els municipis veïns, la qual cosa redundaria en una reducció de gastos de transport per a desplaçar-se al treball, major activitat comercial i econòmica…”. “L’objectiu és recuperar el que era una realitat fa 50 anys amb la Panderola, un enllaç directe amb Castelló i les localitats veïnes del que, mig segle després, manquem”.

Des dels col·lectius de Compromís a Benicàssim i Orpesa, els seus portaveus, Domingo Ferrando y Josep Lluis Romero, destaquen que “precisem d’un traçat per a un transport funcional, que done accés als nostres veïns als serveis i prestacions que s’oferixen en localitats veïnes i a Castelló i que, al mateix temps, facilite l’arribada de turistes i visitants, i major activitat econòmica”. El portaveu d’Orpesa, Josep Lluis Romero, ha manifestat que “davant de la falta de trens de rodalia i la insuficient xarxa d’autobusos, és necessari un TRAM eficaç que vertebre la comarca i l’accés dels seus ciutadans a tots els serveis”.

Cal recordar que, a proposta de tots estos municipis, des de Compromís es va presentar a l’octubre del 2011 una moció en la Diputació activar una comissió tècnica amb tots els consistoris de la comarca que elaborar