El portaveu de Compromís, Joan Bonet, anuncia que emetera una queixa al Síndic després de la decisió de l’alcaldessa d’impedir les mocions, ja que és una mesura “sense precedents en la història local i una estratègia de l’alcaldessa per a frenar el debat perquè governa en minoria”

Compromís aconseguix el suport unànime de tots els grups per a reclamar una revisió a la baixa dels valors cadastrals

“Compromís no tolerarà que l’alcaldessa de Benicàssim evite els debats al ple, que és l’òrgan democràtic de decisió d’un Ajuntament”. Així ho ha manifestat el portaveu de Compromís a Benicàssim, després que el seu grup s’haja vist obligat a abandonar el ple en protesta per la decisió de l’alcaldessa “d’impedir que es tramitaren com a moció cinc de les sis mocions presentades per Compromís, amb la pretensió de convertir-les en preguntes i evitar així el debat i la votació per part dels grups”. Des de Compromís han manifestat que “la decisió de l’alcaldessa és inacceptable, perquè retalla els drets democràtics de l’oposició i ens temem que siga l’inici d’una estratègia de l’alcaldessa per a impedir durant tota la legislatura que es produïsquen debats polítics en el ple”. De fet, Bonet ha recordat que “alguna de les mocions que ara ens obligava a incloure com a preguntes, sí es van debatre, sense cap problema com a mocions en l’anterior legislatura”. Segons Bonet, “açò demostra l’injustificat de la decisió de l’alcaldessa, en una postura antidemocràtica i sense precedents, per la qual cosa elevarem una protesta al Síndic de Greuges perquè es pronuncie”.
A pesar d’esta polèmica, Compromís ha aconseguit que prosperara, i per unanimitat, l’única moció que Susana marqués no havia bloquejat. “Hem aconseguit un acord unànime d’una declaració institucional per a instar a la revisió a la baixa dels valors cadastrals. Estem satisfets per això, encara que precisament esta moció que sí s’ha deixat tramitar és l’única que no aborda temes de competència municipal”, explica Bonet.
Segons denuncien des de Compromís, l’objectiu de l’alcaldessa de bloquejar les mocions i convertir-les en preguntes era evitar el debat i la necessitat del PP de buscar suports per a aconseguir una majoria suficient. Per això, i com a mesura de pressió perquè no es repetisca la situació al llarg de la legislatura, els tres edils de Compromís han pres la decisió d’abandonar el ple, decisió que ha sigut secundada també pels components d’Ara Benicàssim.
“Una de les mocions que el PP ha impedit debatre pretenia un acord per a traslladar els assumptes de Mobilitat de la Comissió de Seguretat a la d’Urbanisme, donat el menor volum de treball d’este segon departament; la segona bloquejada pretenia, tal com reclama un informe jurídic, sol·licitar a l’Enginyer de Camins que elabore un informe sobre el desenrotllament d’una part del Bulevard i de la rotonda del Pont de Ferro; la tercera moció proposava mecanismes per a agilitzar la resposta a les preguntes formulades al consistori des de l’oposició, ja que actualment es tarda fins a uns quants mesos a respondre; la quarta pretenia aconseguir un acord per a impulsar la Declaració i Homologació de les rutes de muntanya i del paratge natural per a així potenciar la desestacionalització turística; i l’última de les propostes de Compromís bloquejades per l’alcaldessa instava a crear un refugi d’animals domèstics abandonats, per a donar solució als problema de salubritat i de control i proliferació i també com a alternativa a una gossera”.
Des de Compromís, Bonet ha destacat que “totes les propostes que el PP ha impedit debatre eren constructives, en positiu, d’àmbit municipal i pretenien donar resposta a problemes del municipi per a millorar-los”.Per això, Bonet ha lamentat la “actitud antidemocràtica de la primera edil”.