Els diputats provincials de Compromís, Xavier Trenco i José Miguel Carbó, han volgut escenificar l’aposta de la coalició pel medi ambient i el reciclatge amb la visita a la planta de la zona nord de Castelló. Trenco ha anunciat que la coalició va incidir en proposar mesures que contribuïsquen a la conservació del medi natural i també al reciclatge. “Hem volgut visitar la planta per fer propostes de millora. No hem d’oblidar que la Unió Europea ens exigirà l’any 2020 que el percentatge de residus que es quede sense recuperar siga del 20%, mentre que ara és encara del 48% “, ha detallat Trenco.

 

En aquesta aposta, el portaveu de Compromís ha destacat que “són 25 els municipis de Castelló que posaran en marxa el sistema de recollida porta a porta per a això es van a repartir unes bosses biodegradables”. Aquesta iniciativa consisteix en que les escombraries, en lloc de dipositar-se en contenidors, s’aboquen en cubs particulars. Així, les deixalles, segons del tipus que siguen, es col·locarien en el recipient uns determinats dies de la setmana. “És a dir, es tracta d’incorporar un cinquè contenidor on només anirien a parar els residus biològics”.

Els diputats de Compromís, que han estat acompanyats pel gerent del Consorci Castelló Nord, Joan Piquer i per regidors d’Alcalà i Càlig, entre d’altres, han pogut conèixer com s’ha incorporat al procés de tractament de residus l’embalatge en bosses per evitar males olors i lixiviats.

Trenco ha assenyalat que des de la Diputació s’han de donar els passos necessaris per augmentar les polítiques de reciclatge “perquè és una exigència de la Unió Europea i perquè hem de seguir els nostres propis postulats”. En aquest sentit ha insistit que la mateixa línia de treball que s’està duent a terme a la zona C1 se seguisca en el Consorci de Residus C2. “Implementar el reciclatge de vidre, paper i envasos i reduir la part de rebuig que va als abocadors, alhora que aconseguim augmentar la part que es recicla i el compost per a l’agricultura: aquest és el nostre objectiu i per això estem treballant en la Diputació “, ha conclòs Trenco.