Compromís presenta les seues propostes per a l’elaboració del document que marcarà les línies turístiques de Castelló en 2016

El portaveu de Compromís en la Diputació de Castelló, Xavier Trenco, ha presentat tota una bateria de propostes per a enriquir el pla de màrqueting que la Corporació Provincial elaborarà per a 2016.

Després d’estudiar el pla que està en vigor, Trenco ha constatat que hi existeixen algunes indefinicions i mancances.

Segons el diputat de la coalició, “estem d’acord amb el fet que el turisme de sol i platja es bàsic per a l’economia de la província, però ho ha de ser en la proporció que li pertoca. No podem deixar de costat, com s’ha fet en el document analitzat, el valor estratègic fonamental que té el turisme d’interior com una de les poques opcions per acabar amb les desigualtats en el món rural”.

Un altra de les propostes que haurien de recollir-se en el document es “una línia d’actuació i subvencions per tal de potenciar l’oferta de qualitat als pobles de l’interior tant pel que fa a allotjaments, com a restauració, activitats i tot el que tinga a vore de forma directa o indirecta amb el sector turístic. Especialment, s’han de potenciar les que tinguen un caràcter mancomunat”. En este sentit, en paraules de Trenco, “cal que es posen en marxa noves rutes, com podria ser la de Jaume I o la del Sant Calze, i que es potencien les que ja hi ha”. Per al diputat de Compromís “açò té una importància capital perquè és el que estan demandant els pobles, especialment, els de l’interior. No pot ser que el PP s’òmpliga la boca parlant dels municipis de l’interior i després tots els diners i les promocions vagen a parar al sol i platja”.

Pel que fa a les infraestructures, en el pla anterior s’incidia especialment en l’arribada de turistes amb avió “quan allò més cert és que hi ha un major percentatge que ho fa per carretera”, segons Trenco. Per tant, les campanyes de promoció “haurien d’estar dirigides a aquest tipus de turisme” i les obres s’haurien de fer “per a millorar eixes connexions”.

Per últim, el portaveu de Compromís reclama que les institucions locals s’incorporen al procés d’elaboració del pla de màrqueting turístic 2016 perquè “no es pot entendre un document que bàsicament busque el consens sols amb els empresaris”.