Els diputats provincials de Compromís es reuneixen amb regidors de l’Alt Palància per emprendre un projecte de col·laboració

Els diputats provincials de Compromís, Xavier Trenco i José Miguel Carbó, s’han reunit a Segorbe amb regidors d’Altura i de la capital del Palància. L’objectiu ha estat iniciar una presa de contacte i interessar-se pels problemes i necessitats que tenen els veïns d’aquestes comarques. “Un dels objectius és comprovar si funciona la Mancomunitat perquè en Compromís sempre som partidaris de la col·laboració ja que s’estalvien costos i recursos. Però sembla que aquí també se l’han carregat “, ha assenyalat Trenco.
Per la seva banda, José Miguel Carbó ha manifestat que la comarca està molt aïllada en tots els sentits però, especialment, per les decisions que es prenen al Palau de la plaça de les Aules. “La relació amb Castelló no sembla fàcil ja que les decisions per a la comarca es prenen d’una manera que podríem denominar tutelada. És evident que la distància amb la capital no es mesura només en quilòmetres “, ha destacat Carbó.
El regidor de Segorbe Participa, Pedro Gómez Sender, i el coordinador comarcal i portaveu de Compromís a l’Alt Palància, Juan Ramón Rodríguez Serra, van traslladar als diputats el seu malestar per com ha aplicat el PP la seva política a la comarca durant aquests últims anys. “Els populars han fet d’això el seu mas, han actuat de forma paternalista i arbitrària, i ara cal donar nous aires als ajuntaments”, han subratllat els dos regidors.
Durant la reunió es va acordar que s’anava a incrementar el contacte entre els ajuntaments del Palància i el Grup Compromís de la Diputació de Castelló “perquè són nous temps i es necessiten persones obertes i que dialoguen per afrontar-los. Obrir les finestres perquè es vaja l’olor a ranci que ha deixat el PP “, van coincidir a afirmar.