El portaveu de Compromís reclama que les subvencions de la Diputació s’atorguen als municipis segons les necessitats d’aquests i no segons la discrecionalitat del PP

“És curiós que la major part de les ajudes es donen als pobles en què governa el PP”. Amb aquestes paraules ha resumit el portaveu de Compromís la distribució dels recursos que ha presentat el Partit Popular en els pressupostos de la corporació provincial, que s’han aprovat hui.

Trenco ha posat com a exemple els diners que es destina als plans d’obres i serveis, els famosos “pois”, i també, els convenis singulars. “Pensava que ja s’havia superat el pas pel ‘confessionari’ perquè els alcaldes puguen aconseguir recursos per als seus ajuntaments, però sembla ser que no, que continuen els mètodes d’altres èpoques”, ha subratllat el diputat de Compromís. En aquest sentit i en el de la resta de peticions dels municipis, Trenco ha insistit que “el criteri de concessió hauria d’estar molt més clar i han de ser els ajuntaments, i no la Diputació, els que determinen quines són les seues necessitats i com utilitzen aquests recursos. Per tant, la convocatòria hauria de ser més oberta. Demanem transparència i equitat”. Cal recordar que Compromís havia presentat una esmena al pressupost de la Diputació per a 2016, proposta que ha sigut rebutjada pel PP, que ha al·legat que no es pot fer perquè no hi ha diners per a tot. L’esmena contenia les demandes dels pobles que han anat arreplegant els dos diputats de la coalició en els últims mesos.

D’altra banda, Compromís ha subratllat que la partida que es destina a joventut és “ridícula”. Per a la seva portaveu, “si volem que l’interior no es quede despoblat i que els joves puguen trobar un futur en ell, haurà d’haver dotacions per a això”.

D’altra banda, el portaveu de Compromís ha demanat a l’equip de govern que la impremta provincial s’òbriga a tots els ajuntaments perquè aquests puguen estalviar costos en qüestions com la impressió de les cartes per als Reis Mags. Aquest tema, que Compromís ha recollit en una moció, ha suscitat un debat en el qual el diputat de Cultura, Vicent Sales, ha arribat a afirmar que “em sorprèn que els que presumeixen de ser menja-capellans d’esquerres em demanen cartes per als Reis Mags”, en al·lusió a la moció.

D’un altra banda, el diputat José Miguel Carbó, ha explicat el vot a favor de la seua formació a la moció que ha presentat el PP per a la defensa dels pobles xicotets. El nostre partit sempre ha tingut una vocació municipalista i per això creem que s’ha de posar tot per part de les institucions per a donar facilitats al joves per a que es queden als pobles i evitar el despoblament”, ha destacat Carbó.