El portaveu de Compromís ha arreplegat un llistat d’iniciatives concretes d’allò que proposen alcaldes i regidors

El portaveu de Compromís a la Diputació de Castelló, Xavier Trenco, ha manifestat que el seu grup va a continuar apostant pel turisme sostenible i la conservació del patrimoni com a font de riquesa per als municipis, especialment, per als d’interior.

Aquest és el motiu pel qual Compromís havia presentat una esmena als pressupostos de la corporació provincial. En aquesta esmena es recollien les necessitats que els diferents alcaldes i regidors havien expressat al llarg d’una desena de reunions que van mantenir aquests amb els dos diputats, Xavier Trenco i José Miguel Carbó.

“Entre les iniciatives que plantegem al PP hi havia, d’una banda, una partida d’ajudes per a la senyalització de rutes cicloturístiques i senders, de l’altra, subvencions per a la rehabilitació del patrimoni dels municipis”. Aquesta combinació és, en paraules de Trenco, “una defensa decidida dels municipis” i “una forma d’assegurar per a ells un benestar econòmic i evitar el despoblament”. El portaveu de Compromís ha insistit i que per defensar la pervivència dels pobles petits “fan falta més iniciatives concretes i menys paraules”.

Per Trenco, el turisme “és evident que és una font principal de riquesa per als nostres pobles i, en aquest sentit, Peníscola és un dels principals focus d’atracció: no només pel bonica que és sinó també perquè gràcies a les pel·lícules ia les sèries de televisó es coneix més “. Però, segons el diputat de Compromís, caldria fer un major esforç en donar a conèixer “l’únic i singular del nostre paisatge, com és l’art rupestre llevantí, o ampliar els centres i les rutes BTT, per exemple, en el Desert de les Palmes; fer una ruta de torres de guaita com la Torre del Rei a Orpesa, posar en valor la riquesa paisatgística de les zones humides com les d’Almenara-la Llosa-Xilxes, o crear una ruta turística en els municipis del nord de la província “. Totes aquestes iniciatives han estat reclamades pels municipis afectats i s’han plasmat en l’esmena als pressupostos de la Diputació que ha presentat Compromís.

“Aquí som gent seriosa i hem vingut a treballar per aconseguir millors dotacions per als nostres pobles, per a tots els pobles de les comarques de Castelló, no només per als que han votat  una determinada opció política”, ha subratllat Trenco. El diputat ha afirmat que “tenen el mateix dret els municipis més modestos que els grans a exigir dotacions per al turisme, la protecció del seu patrimoni i, en definitiva, que li arriben els recursos de la Diputació”.