Aquest espai, convertit en un important reclam turístic del municipi, alberga tot tipus d’activitats culturals. Quasi 600.000 euros es destinaran per a aquesta joia del Renaixement valencià entre l’1,5% de Foment i un conveni Diputació-Ajuntament.

A Betxí sembla que els Reis d’Orient s’hagen avançat. L’Ajuntament ha rebut hui dues bones notícies en forma de diners per poder emprendre les obres de la segona fase de rehabilitació del Palau renaixentista. D’una banda, el Ministeri ha remès al consistori la resolució definitiva del denominat 1,5% Cultural procedent de Foment; d’una altra, hui mateix també s’ha signat un conveni amb la Diputació de Castelló destinat, així mateix, al Palau.

Però anem per parts. L’alcalde de Betxí, Alfred Remolar, ha informat que el Ministeri de Foment ha resolt atorgar “418.000 euros procedents del denominat 1,5% Cultural, la qual cosa ens permetrà dur a terme la segona fase, la més important en import i temps -un any i mig- i part de la tercera”. L’alcalde ha expressat la seua satisfacció perquè “és la primera vegada que aconseguim una subvenció estatal d’aquestes característiques”. A més, ha manifestat que en els pròxims dies es traurà a concurs el plec de condicions per a poder licitar les obres.

Cal recordar que el pla director aprovat el 2013 preveu cinc etapes, de les quals ha conclòs la primera que va suposar posar en valor i obrir al públic el majestuós pati renaixentista, únic al País Valencià. Aquest espai, convertit en un important reclam turístic del municipi, alberga tot tipus d’activitats culturals, a més de ser escenari d’enllaços matrimonials. Remolar ha subratllat que l’interès per la recuperació d’aquesta joia arquitectònica “permetrà als veïns recuperar una part del seu llegat històric, la qual cosa suposarà més oportunitats turístiques i, per tant, beneficis econòmics