Prop del 70% dels ramaders de bestiar boví del País Valencià han cobrat ja les ajudes europees de la PAC (Política Agrària Comuna) i la resta rebrà les subvencions en breu. Així ho ha comunicat la Conselleria d’Agricultura a Compromís de la Diputació de Castelló com a resposta a les gestions que el Grup va fer a petició de la Unió de Llauradors.

En concret, la directora general de Desenvolupament Rural i PAC, Maria Teresa Chàfer (Compromís), ha manifestat que tot el personal del seu departament està treballant “nit i dia” per poder solucionar el problema. Segons ha explicat Chàfer, el retard en els pagaments es deu al programa informàtic que ha posat en marxa el Ministeri d’Agricultura i que s’ha demostrat ineficaç.

Malgrat tot, a poc a poc s’estan pagant les ajudes “la qual cosa suposa un alleujament per al sector“, segons ha manifestat el diputat de Compromís, Xavier Trenco. El portaveu de la coalició ha recordat que “els agricultors i ramaders beneficiaris rebien a l’octubre el 50 per cent de les ajudes que els corresponien de la Unió Europea, i la resta, al desembre, i així podien fer les seues previsions. Però el sistema informàtic del Ministeri està fent que tot aquest tràmit vaja amb retard“.

Trenco ha mostrat la seva satisfacció per la ràpida resposta de la directora general i ha subratllat la seva intenció de seguir treballant perquè es puga concretar una data de pagament per a la resta del sector “i que puguen fer així previsions de tresoreria“.

El portaveu de Compromís a la Diputació de Castelló ha assenyalat que “tant el diputat José Miguel Carbó com jo mateix volem felicitar els treballadors de la Conselleria per l’intens treball que estan fent per poder donar resposta als agricultors i ramaders per a qui aquestes ajudes de la Unió Europea són vitals“.