Lluis Pastor, portaveu del grup municipal de Compromís per Onda, presenta un seguit de propostes per millorar el projecte europeu EDUSI que inclou la creació del centre d’interpretació de la Serra d’Espadà.

Fer d’Onda una ciutat 100% accessible i sostenible. Eixa és la línia de les esmenes que ha presentat Compromís al projecte EDUSI (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat), un projecte que està finançat per fons FEDER. La Unió Europea exigeix als ajuntaments que sol•liciten eixos fons que complisquen una sèrie de requisits. Per això, el regidor de Compromís per Onda, Lluís Pastor, ha explicat que aquestes esmenes tenen per objectiu millorar el projecte que ha presentat l’ajuntament. «Nosaltres presentem iniciatives sempre en positiu», ha subratllat el regidor.

En este sentit, Pastor ha destacat «l’aposta per les energies renovables com la solar i la eòlica; que s’incloga la creació del centre d’interpretació de la Serra d’Espadà i que s’aposte per la utilització de paper amb la certificació ecològica (FSC o PEFC) per tal de respectar el medi ambient».

L’eix central del projecte, segons Pastor, ha de ser «un ambiciós pla d’accessibilitat que acabe convertint Onda en una ciutat 100% accessible, perquè que el projecte de l’Ajuntament només contempla els edificis públics i ajudes als edificis privats». Un altre dels apartats importants hauria de ser, segons el seu parer, «l’aposta decidida per les energies renovables com la solar i la eòlica, que no es contemplen en el projecte inicial, i que va encaminada a un desenrotllament d’energia sostenible».

El regidor de Compromís ha manifestat que «el projecte presentat per l’Ajuntament d’Onda te algunes carències que poden fer que ens quedem pel camí a l’hora de rebre el màxim de subvenció possible per part de la Unió Europea». Per això, Pastor considera que «amb la inclusió de les esmenes presentades per Compromís, el projecte agafarà un rerefons més social». Al mateix temps, l’aposta per la protecció mediambiental i l’aprofitament de la Serra d’Espadà per a potenciar el turisme «donaran al projecte més possibilitats d’aconseguir la subvenció».

A mes, la petició de la creació d’un centre d’interpretació de la Serra d’Espadà farà que es potencie el turisme de muntanya i al mateix temps «suposarà augmentar l’interès en la protecció i preservació del nostre entorn, requisits que demanen les bases per a la concessió d’aquest tipus de subvencions».