Guardiola ha denunciat la retallada de 14 milions d’euros que deixa al tercer social en la fallida

Castelló, 11 de novembre

L’anunci del Consell de la retallada de més de 14 milions d’euros per a concerts de places de centres d’atenció social a persones amb diversitat funcional, deixa “a totes les entitats sense cap opció per a pagar a treballadors, manteniments i serveis”, ha denunciat el diputat provincial de Compromís, David Guardiola.

“No es pot entendre com redueixen de 18 milions a només 4 com a aportació als centres d’atenció social a persones amb discapacitat, davant la necessitat d’un servei que atén a més de 9000 persones en tot el territori valencià”, ha insistit Guardiola.

A la província de Castelló, hi ha associacions afectades com Fundació Síndrome de Down, Afaniad, Asprpace, Afanías o El Rinconet, que “es veuran obligades a reduir serveis”, la qual cosa suposa que estes entitats sense ànim de lucre no puguen fer front a la reducció de les ajudes que estaven pactades.

“El decret que es va aconseguir pactar amb les entitats, i que afectava els recursos, plantilles, i també, als professionals dels diferents centres, implicava esta aportació, que ara ha desaparegut”, ha lamentat Guardiola.

Les entitats que cobreixen les necessitats per al col·lectiu de persones amb diversitat funcional tindran problemes, no sols per a arribar a final d’any, amb esta retallada, que “ningú esperava”, sinó també per a mantindre “un servei que s’havia transformat, i que ara pot tornar a com estaven fa anys”.

En l’actualitat, més de 3.500 professionals treballen en estos centres, entre psicòlegs, ATS, cuidadors, personal de neteja, entre altres, que ara veuran “perillar els seus llocs de treball”, i que repercutirà “en la falta de serveis a un sector que està necessitat”.