Guardiola ha demanat “reflexió al PP per a mantenir una mesura recolzada per educadors, AMPAS i especialistes en ludopatia”

Castelló, 17 de desembre

L’eliminació de la distància mínima de la instal·lació d’una casa de jocs a un centre educatiu podria augmentar el problema entre els joves. Esta és la preocupació que té Compromís perquè la mesura establida en l’actualitat no s’elimine. El portaveu provincial de Compromís, David Guardiola, ha demanat una “reflexió profunda al PP en el Consell, i també, en la Diputació de Castelló, per a fer que la proposta d’eliminar esta distància decaiga, i continue en vigor.

Segons l’Informe Sobre Trastorns Comportamentals de l’Observatori Espanyol de les Drogues i les Addiccions existeix una baixada de l’edat en què els i les adolescents comencen a jugar, establint-se en els 14 anys, i assenyala que un 20% de menors d’entre 14 i 18 anys han jugat amb diners en els últims 12 mesos. Pel que en estos moments, “la mesura actual d’allunyar les cases d’apostes dels centres educatius és més important que mai, i així ho estan demostrant les postures en contra de les AMPAS en tot el territori, i també, dels experts”.

Per això, des de Compromís s’ha presentat una proposta en la qual demana que la Diputació de Castelló es pronuncie i “rebutge les esmenes presentades per PP i Vox a les Corts, que impliquen eliminar la distància mínima entre una casa d’apostes i un centre educatiu”.

El portaveu valencianista ha explicat que “esta decisió ja ha sigut criticada per pares i mares, AMPES, educadors, i experts en matèria de ludopatia i addiccions”, i per això, “esperem que tiren marxa arrere la decisió que vol prendre el Consell, ja que considerem que cal protegir la nostra gent jove del problema de la ludopatia”.

“Coneixem l’argument del possible pagament d’indemnitzacions a les cases de jocs, però no és justificació cap, perquè per damunt de tot, estan les persones”, ha insistit Guardiola.

Finalment, el partit valencianista proposa demanar a la Comissió del Joc de la Comunitat Valenciana un informe de les conseqüències potencials de l’aprovació dels canvis proposats en les esmenes a la Llei de Mesures Fiscals de gestió administrativa i financera i d’organització de la Generalitat, i aprovar l’Estratègia Valenciana Integral de Prevenció i Tractament del Joc Patològic.