“La constància, el treball i la coordinació amb els municipis ens ha convertit en la força més útil”, ha assegurat Guardiola

Castelló, 14 de desembre

Després de sis mesos d’activitat política des de les eleccions municipals, Compromís s’ha situat com “l’esquerra transformadora” per a poder fer front a les polítiques de la dreta i ultra dreta a les comarques de Castelló. El portaveu de Compromís en la Diputació, David Guardiola, ha destacat que “el treball, la constància, la insistència i la coordinació dones dels pobles ens ha convertit en l’opció més útil en l’oposició castellonenca”.

“En els municipis, ciutats, Les Corts i Diputació som l’única força d’esquerra transformadora”, i per tant, “el referent que vol ser la veu dels treballadors i treballadores, defensant drets i avanços socials i igualtat d’oportunitats i servicis”, ha insistit Guardiola.

Compromís ha celebrat la trobada amb la premsa castellonenca, en la qual han pogut debatre sobre l’actual situació política i social. Els diputats provincials, David Guardiola i Maria Fajardo, han estat acompanyats pels diputats autonòmics, Vicent Marzà, Verónica Ruiz i Mónica Álvaro, alcaldes, alcaldesses i edils dels diferents municipis, “amb més representació que mai a les comarques de Castelló”.

En la trobada, Guardiola ha apuntat que Compromís és “el referent de l’ecologisme, en la defensa del territori davant l’especulació energètica; el referent de les veus del feminisme transformador que lluiten per una igualtat real i per a eradicar una violència de gènere que no sols existeix, sinó que és una xacra que hem de combatre”.

“Ens han catalogat com la vertadera alternativa d’esquerres a Castelló. Per treballar amb propostes, amb consens, tot per millorar la vida de les persones, allò que anomenen ser propositius”, ha detallat Guardiola amb exemples, com la inclusió de les ajudes per DANES als pobles, mantenir el projecte de transició energètica, ara rebatejat, com a Ressol, o incorporar 200.000 euros per a la “defensa del territori” i fer front a les magaplantes solars.

Finalment, Guardiola ha llançat el repte per a l’any que ve; “treballar de manera més eficaç per a impedir els passos arrere dels governs conservadors del nostre territori”, i no sols, per a “consolidar-nos com a referent de l’esquerra transformadora, feminista, ecologista i treballadora, que ja som, sinó per a treballar en estructures i estratègies per a posar els governs i les institucions al servici de les persones”.

“Continuarem treballant tant com ara per a defensar els nostres pobles, Amb l’ajuda de tots i cadascun de les persones que formem Compromís a les nostres comarques, pilars importants per a la política feta per a les persones”, ha acabat el portaveu valencianista.