Guardiola ha demanat en el ple provincial que es reunisquen amb les noves localitats afectades per a iniciar les al·legacions

Castelló, 19 de desembre

El portaveu de Compromís en la Diputació de Castelló, David Guardiola, ha aprofitat el ple provincial per a “insistir” al PP en la urgència d’ajudar als municipis afectats per la instal·lació de les megaplantes solars per a presentar al·legacions.

Guardiola ha demandat la convocatòria d’una reunió de caràcter tècnic per a detallar als municipis afectats quins són els mecanismes per a accedir a les ajudes per al suport legal de la Diputació que es va prometre des de la Corporació fruit de les exigències de Compromís.

Esta mateixa setmana, el Govern Estatal ha donat llum verda per a la instal·lació de dues megaplantes solars a les nostres comarques. La primera d’elles, la Arada Solar, situada entre la Vall d’Uixó, Xilxes i Moncofa, amb una ocupació de 352 hectàrees en total, i d’altra banda, també s’ha aprovat la megaplanta DVP Solar, a l’Alcora, que cobrix 216 hectàrees de tot el terme municipal de la població de l’Alcalatén. Davant esta situació, “no podem estar parats, i els municipis, però amb l’ajuda de la Diputació i del Consell, han de fer front i al·legar contra unes plantes que destruiran part del nostre territori”.

Guardiola ha comparat que “entre totes les plantes energètiques plantejades a les comarques de Castelló, superarem el milió d’hectàrees, la qual cosa suposa destruir el nostre territori la producció agrària, i que a més, es fa d’esquena al sector ceràmic. A més de tot això, empitjorarà el problema de la despoblació».

Finalment, el portaveu valencianista ha anunciat que “convocarem reunions entre els municipis implicats en els quals Compromís tenim representació per a començar a mobilizar, i treballar en iniciatives contra la instal·lació d’estes megaplantes”.