De “sorprenent” han qualificat els diputats provincials de Compromís l’anunci de l’equip de govern del PP dient que suprimiran el descompte del 60% als aturats que utilitzen la piscina provincial. Segons el PP, hi ha un informe intern que assenyala que aquesta bonificació pot constituir una pràctica de competència deslleial. Davant d’aquest anunci, el grup Compromís a la Diputació de Castelló preguntarà en la comissió d’aquest dimarts per què es deixarà d’oferir enguany la tarifa reduïda per al col•lectiu d’aturats “si en el pressupost de 2016 hi ha una partida de gairebé 40.000 euros destinada precisament a aquesta subvenció”, segons ha manifestat el portaveu de Compromís, Xavier Trenco.

Trenco ha recordat que quan el PP va presentar els pressupostos als grups de l’oposició “vaig sol•licitar que se’ns facilitara una sèrie de documents i un d’ells va ser el plec de concessió d’explotació de la piscina provincial per comprovar les xifres d’aquesta subvenció que va destinada als usuaris desocupats”. En principi, la quota mensual per a un adult és de 47 euros i la tarifa per als aturats es queda en 19,9 euros.

El portaveu de Compromís en la institució provincial ha lamentat que “el PP deixe els aturats sense la possibilitat de practicar esport a la piscina provincial i a més, esgrimint un argument xocant”.

Xavier Trenco ha insistit que demanaran explicacions a la comissió corresponent i també sol•licitaran accés a aquest informe intern en el qual, segons l’equip de govern del PP, es diu que l’ajuda podria suposar competència deslleial amb altres instal•lacions esportives de la ciutat. “Volem saber quines instal•lacions pateixen competència deslleial , quina és l’opinió de l’empresa concessionària i, sobretot, insistir en el perjudici que aquesta decisió pot tenir sobre els que ja ho estan passant malament com són els aturats”, ha conclòs Trenco.