El grup Compromís ha demanat que la Diputació de Castelló s’adherisca al programa «Palaus Transparents» que promou la Direcció General de Transparència i Participació de la Generalitat Valenciana.

El portaveu adjunt de Compromís a la Diputació, José Miguel Carbó, ha explicat que esta iniciativa té com a finalitat «acostar les institucions públiques als ciutadans i així donar a conèixer els edificis històrics i emblemàtics dels nostres pobles». En este sentit, Carbó ha subratllat que no es tracta sols d’obrir metafòricament les portes de les institucions on té responsabilitats de govern Compromís «sinó de fer-ho literalment perquè totes les persones puguen conéixer els edificis i veure directament el treball que es fa». Segons ha dit el diputat de Compromís, «les institucions no són dels polítics, sinó del poble i eixa realitat hem de ser capaços de fer-la visible».

Carbó ha recordat que en aquest programa estan inclosos els ajuntaments d’Alacant, València i Castelló, així com les altres dos diputacions de la Comunitat. «El que es fa és organitzar visites guiades als diferents edificis i a les ciutats. Per això considerem de summa importància que aquesta Diputació s’adherisca al programa per a fer arribar el nostre llegat cultural a tots», ha afirmat Carbó.

Amb esta intenció, Compromís ha presentat una moció en la qual, a més de demanar que la Diputació de Castelló participe en el programa, sol·licita que s’elabore «un llistat d’edificis i llocs emblemàtics que puguen ser visitats tant en rutes guiades com a particulars». Compromís també proposa que es nomene un tècnic en patrimoni de la Corporació Provincial perquè coordine la participació de la institució en aquest programa, i fer extensiva la proposta a tots els pobles de la província «perquè ells puguen també posar en valor el seu patrimoni i cultura».