El Grup Compromís ha instat en el ple als representants de la Diputació en el Consorci Hospitalari Provincial de Castelló que demanen l’informe jurídic que va motivar no convocar un concurs públic, com sembla que és preceptiu, per llogar sòl on estava projectat construir un hospital de dia a la Vall dUixó, “si és que existeix eixe informe”. Les parcel·les escollides, segons s’ha sabut ara, són dos solars, un per a ús industrial i un altre, de naturalesa rústica. El portaveu de Compromís en la institució provincial, Xavier Trenco, ha manifestat que aquesta informació és, si més no, “sorprenent”.

Trenco ha explicat que el Consorci ja ha remès a Compromís la documentació relativa al lloguer de parcel·les a la Vall d’Uixó, propietat del pilot Àlex Debón, en què l’expresident Carlos Fabra s’havia compromès a construir un hospital de dia. “Però en aquests papers no hi ha cap justificació en la qual es puga basar que el lloguer dels terrenys no isca a concurs públic”, ha argumentat Trenco. “Això ja és una primera irregularitat i no menor. Però hi ha més. Es van triar dos solars que no estaven qualificats com a sòl assistencial sinó que un estava pendent de requalificació i l’altre, és un terreny en sòl no urbanitzable”.

Tot això va succeir al maig de 2011. La proposta de la direcció del Consorci Hospitalari es va produir el 23 de maig, i Carlos Fabra va signar el contracte amb l’esportista de la Vall d’Uixó l’1 de juny, l’endemà de l’últim ple que presidir a la Diputació. “Una de les parcel·les estava pendent d’una requalificació que es tramitava en l’època en què era alcaldessa de la Vall Isabel Bonig”.

Trenco ha explicat que, en primera instància, “demanem informació a Moliner sobre el contracte que l’ex president, Carlos Fabra, hauria signat amb el pilot de motos Álex Debón per construir una centre de dia en terrenys que l’esportista posseïa a la Vall” . Però el president de la Diputació, Javier Moliner, “ens va remetre al Provincial”.

Trenco ha recordat que, segons les indagacions de la Fiscalia, Fabra i Debón van entaular una relació comercial que, d’una banda, va portar al pilot a fer un préstec de 360.000 euros a l’polític (que està condemnat a quatre anys de presó per delicte fiscal) i, d’altra, l’expresident de la Diputació va signar un contracte d’arrendament per construir un hospital de dia en uns terrenys propietat de l’esportista. Aquest contracte suposava el pagament de prop de 12.000 euros mensuals durant 25 anys per l’arrendament de dues parcel·les a la Vall d’Uixó per construir el centre de dia. En total, 3,5 milions de pagament de lloguer a Debón. Finalment, l’hospital de dia no es va arribar a construir, tot i que el pilot va remetre factures al Consorci amb la intenció de cobrar.

Trenco ha recordado que, según las pesquisas de la Fiscalía, Fabra y Debón entablaron una relación comercial que, por una parte, llevó al piloto a hacer un préstamo de 360.000 euros al político (que está condenado a cuatro años de prisión por delito fiscal) y, por otro, el ex presidente de la Diputación firmó un contrato de arrendamiento para construir un hospital de día en unos terrenos propiedad del deportista. Este contrato suponía el pago de cerca de 12.000 euros mensuales durante 25 años por el arrendamiento de dos parcelas en la Vall d’Uixó para construir el centro de día. En total, 3,5 millones de pago de alquiler a Debón. Finalmente, el hospital de día no se llegó a construir, aunque el piloto remitió facturas al Consorcio con la intención de cobrar.