TANCAT PER MALA GESTIÓ

Sembla que la Diputació i el diputat d’Esports, Luis Martínez, s’han adonat que la institució era propietària d’una piscina fa només tres mesos, quan l’empresa a la qual el PP li van atorgar la concessió va arribar a la fase de preconcurs de creditors, ofegada pels deutes. Però tot va començar molt abans, quan tots els castellonecs van haver de pagar més de sis milions d’euros perquè la ciutat tinguera una piscina provincial, instal·lació que van cedir a una empresa privada. Més de deu anys després, l’empresa ens deixa el deute; els treballadors, al carrer, i els usuaris, sense servei.

I deien els del PP que aquest és un model ideal i que no ens anava a costar ni un euro. Eren uns altres temps, on es construïa a lo grande: piscines provincials que eren d’ús local; aeroports sense avions; hospitals fantasma, i un servei de medicina esportiva muntat amb l’únic objectiu que el “jefe” es fera una foto amb esportistes d’elit.

Podríem omplir aquest espai només amb exemples d’aquest tipus. Són com un camp ple de mines que van explotant i l’actual president de la Diputació, Javier Moliner, hauria d’anar amb compte no siga que acabe justificant allò que és injustificable. En aquest moments, estem vivint un nou capítol del serial ‘Salvem la piscina’, concretament, el de la recuperació de la concessió per culpa de l’impagament de l’empresa.

Un altra vegada el PP ha fet tard. Per què no van demanar a l’empresa que abandonara la concessió en 2015 quan aquesta va presentar una petició de reequilibri econòmic, senyal que ja no anaven les coses bé? En eixes dates, la Diputació va concloure en un informe que ‘no hi havia cap desequilibri en els comptes’. Dos anys després ens trobem amb que s’hauran de pagar a una nova empresa 118.000€ de previsió de pèrdues, i que, encara que siga durant poc de temps, la Diputació haurà de cobrar directament els rebuts dels 1.400 socis que es preveu tindre.

I tot açò, enmig d’una baralla judicial entre la institució provincial i l’empresa. Afortunadament, als treballadors se’ls ha garantit la subrogació del seu lloc de treball. Però és l’única notícia positiva. El serial, lamentablement, continuarà.

Xavier Trenco i Pitarch, portaveu Compromís Diputació
Article publicat dilluns 7 d’agost al diari “Mediterráneo”