Enric Nomdedéu, hui durant l'acte amb la premsa
Enric Nomdedéu, hui durant l’acte amb la premsa

 

 Nomdedéu: “Com va ocórrer amb el fracking, hem aconseguit que el PP modifique la seua postura respecte al Castor i passe de demanar una paralització temporal a assumir la nostra proposta de paralització definitiva i desmantellament”.

 Nomdedéu: “Sorprenentment, el PSOE s’ha abstingut en la votació de la comissió contra el Castor. Esperem que reconsideren la seua posició i l’acord per a desmantellar-lo aconseguisca unanimitat al ple”.

 El grup Compromís en la Diputació de Castelló ha tornat a aconseguir, com ja va ocórrer amb el fracking, que el PP de la Diputació de Castelló modifique la seua postura en un tema de capital transcendència pel futur de la província i per a la tranquil·litat dels veïns del Maestrat com el Castor. I és que el portaveu de Compromís en la Diputació de Castelló, Enric Nomdedéu, ha aconseguit que el PP assumisca en la comissió de Desenvolupament Sostenible la moció presentada per Compromís la setmana passada en què s’exigix “la paralització definitiva i el desmantellament de la plataforma Castor”. El representant de Compromís en la Diputació de Castelló, Enric Nomdedéu, ha recordat que, “com es plasma en la proposició no de llei del PP en els Corts, els populars fins ara només demanaven la paralització temporal del Castor. Ara, gràcies a la moció de Compromís, hem aconseguit que el PP de la Diputació assumisca la paralització definitiva i el seu desmantellament, per la qual cosa en el ple de dimarts que ve, la Diputació Provincial ratificarà la proposta de Compromís de paralitzar definitivament la plataforma”. Així s’ha acordat hui durant la comissió de Desenrotllament Sostenible en què es debatia en primera instància la moció de Compromís. “Ens felicitem d’haver arrancat un acord que pareixia impossible i això és fruit que som l’únic grup que presenta les propostes amb antelació i amb temps suficient per a negociar les iniciatives abans que arriben al ple”, diu Nomdedéu.

 ABSTENCIÓ DEL PSOE

El representant de Compromís en la Diputació ha lamentat que el PSOE s’haja abstingut en un tema “d’absoluta transcendència per a la sostenibilitat de la nostra província i per a la seguretat dels veïns del Maestrat”. Nomdedéu apel·la que el PSOE tinga “sensibilitat cap als veïns del Maestrat, que reclamen la paralització definitiva del Castor i el seu desmantellament”. Per això, insta als socialistes a “modificar la seua posició, com ha fet el PP, i protegir la proposta de Compromís que es votarà en el ple dimarts que ve”. Nomdedéu detalla que per a aconseguir l’acord s’ha inclòs en la moció una esmena d’addició del PP en la que es planteja, a més del desmantellament,  “investigar penalment tot el procés del Castor”. Nomdedéu opina que “el PSOE no hauria de tindre cap problema en este punt i hauria de donar suport a que s’investiguen totes les autoritzacions del Castor per a depurar responsabilitats si les haguera”.