El 38% del pressupost d’Emprenedoria Rural es destina a altres partides

Compromís ha criticat l’aprovació d’una modificació de crèdit que transfereix 37.800 € del Programa de Foment de l’Emprenedoria Rural a altres partides. Cal recordar que este programa tenia una dotació de 100.000 € per al 2018 «La Diputació demostra amb aquesta actuació que no creu realment en el desenvolupament de les poblacions rurals i que el Pla d’Acció #Repoblem és simplement un conjunt de subvencions», ha explicat el portaveu de Compromís a la institució provincial, Xavier Trenco.

El diputat de Compromís ha recordat que «dins del Pla d’Acció #Repoblem està contemplat el suport a la formació, el foment de l’ocupació, l’emprenedoria, i la igualtat d’oportunitats a l’interior a través a través dels centres CEDES. Amb esta disminució del del 38% del pressupost del programa, eixe suport queda sensiblement reduït».

Trenco ha insistit que, la Diputació ha de promoure de forma efectiva el desenvolupament interior, i no fer únicament polítiques assistencials basades exclusivament en subvencions. «A més de l’import desviat, ens interessa saber quants diners i en quines actuacions s’han gastat a dia de hui el pressupost executat del Programa de Foment de l’Emprenedoria Rural». És per això que el Grup Compromís ha demanat un informe amb la relació d’accions que s’han dut a terme dins d’este programa, així com el cost econòmic de cadascuna

————————-

COMPROMIS DENUNCIA EL DESVÍO DE CERCA DEL 38% DEL PRESUPUESTO DEL PROGRAMA DEL EMPRENDIMIENTO RURAL A OTRAS PARTIDAS

Trenco: «La Diputación demuestra con esta actuación que no cree en el desarrollo económico y social del interior»

CompromÍs ha criticado la aprobación de una modificación de crédito que transfiere 37.800 € del Programa de Fomento del Emprendimiento Rural a otras partidas. Hay que recordar que este programa tenía una dotación de 100.000 € para el 2018 «La Diputación demuestra con esta actuación que no cree realmente en el desarrollo de las poblaciones rurales y que el Plan de Acción #Repoblem es simplemente un conjunto de subvenciones», ha explicado el portavoz de Compromís a la institución provincial, Xavier Trenco.

El diputado de Compromís ha recordado que «dentro del Plan de Acción #Repoblem está contemplado el apoyo a la formación, el fomento de la ocupación, el emprendimiento, y la igualdad de oportunidades en el interior a través a través de los centros CEDES. Con esta disminución del del 38% del presupuesto del programa, ese apoyo queda sensiblemente reducido».

Trenco ha insistido que, la Diputación tiene que promover de forma efectiva el desarrollo interior, y no hacer únicamente políticas asistenciales basadas exclusivamente en subvenciones. «Además del importe desviado, nos interesa saber cuánto dinero y en qué actuaciones se han gastado a día de hoy el presupuesto ejecutado del Programa de Fomento del Emprendimiento Rural». Es por eso que el Grupo Compromís ha pedido un informe con la relación de acciones que se han llevado a cabo dentro de este programa, así como el coste económico de cada una.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *