A pesar de la coordinació dels responsables de Compromís en les comarques de Castelló amb el diputat Baldoví, que va traslladar a la comissió d’Energia alternatives al ‘tasazo’, el PP desoeix totes les propostes

 

Nomdedéu: “El PP ha sigut incapaç de defendre a Madrid els interessos estratègics de la nostra indústria i, després de la taxa del gas l’any passat, ara colpeja a la cogeneració”.

Batalla: “El PP està més preocupat dels seus embolics interns i els seus imputats que de defendre la indústria del taulell”

 nomdedeu_alcoraGarcía: “La reforma energètica de Rajoy incrementarà en 25 milions d’euros els costos de producció del sector i frenaran les possibilitats de recuperació del sector i la competitivitat d’un sector essencialment exportador”

 

Els responsables de Compromís dels principals municipis del clúster del taulell, que fa a penes cinc mesos van presentar i van aconseguir aprovar tant en la Diputació com en els ajuntaments de Vila-real i l’Alcora acords contra la reforma elèctrica del PP han lamentat que “l’Executiu de Rajoy no ha donat ni un pas arrere i ha desoït les propostes llançades des de Castelló que tractaven d’impedir un nou augment dels costos de producció per al sector”.

Cal recordar que Compromís, a través del seu diputat en el Congrés, Joan Baldoví, i fruit del treball coordinat amb els municipis de les comarques de Castelló, va presentar davant de la comissió d’Energia del Congrés nombroses alternatives per a evitar l’aplicació d’este nou ‘tasazo’ al taulell.  No obstant això, el PP ha fet oïdes sordes de totes les propostes formulades. Així, a pesar de les declaracions d’intencions que Compromís va aconseguir arrancar als mandataris del PP a Castelló en suport a la indústria castellonenca, “finalment, el PP ha tornat a donar l’esquena a Castelló”.

En este sentit s’han manifestat el portaveu de Compromís en la Diputació, Enric Nomdedéu, el portaveu a Vila-real, Pasqual Batalla, i el seu homòleg a l’Alcora Víctor Garcia, els que consideren que “esta nova batalla perduda per la nostra indústria i el nostre sector més estratègic com és el taulell, únicament és fruit de la total falta de capacitat del PP castellonenc i del PP valencià de fer-se sentir a Madrid”.

 

Nomdedéu ha recordat que en 2012 Compromís va liderar la lluita a Castelló per a frenar la taxa del gas i va propiciar nombrosos acords per a exercir pressió a Madrid, “però llavors el PP va ser incapaç de retirar la taxa i es va limitar a rebaixar lleugerament l’augment impositiu anunciat”. Nomdedéu diu que “ara ha tornat a ocórrer el mateix amb la nova legislació elèctrica”, que “gravarà la cogeneració i per tant els costos de producció del nostre principal sector industrial pel fet que el PPCV està més ocupat amb els seus embolics interns i de recolzar indults per als seus imputats que a defendre els interessos dels nostres sectors productius”.

En esta mateixa línia s’ha pronunciat el portaveu de BLOC-Compromís a Vila-real, qui també va aconseguir que tots els grups protegiren en el ple de la ciutat un acord per a evitar que la reforma de Sòria danyara al taulell. “La decisió de Sòria i del PP de seguir avant sense escoltar les propostes llançades des de Castelló frenaran la capacitat d’un sector que estava recuperant vendes en l’exterior. Ara, este nou augment dels costos de producció derivat de les polítiques del PP suposarà una minva de la capacitat competitiva dels nostres productes en els mercats internacionals”.

Així mateix, el portaveu de BLOC-Compromís a l’Alcora, Víctor Garcia, ha dit que “les polítiques del PP, a més de restar drets laborals i provocar una caiguda de salaris entre els treballadors de la indústria del taulell, també està propiciant la desocupació en el sector, ja que davant de majors costos de producció derivat de les normes del PP es retallen gastos en personal i es despedix treballadors”.